gravida la curs de inot
Recomandari de produse si servicii

Cursuri de înot pentru adulți și graviduțe

Înotul, acea activitate care te face să “uiţi” pe moment de greutatea ta, este un beneficiu major pentru sarcină. Indiferent dacă viitoarea mămică ştie să înoate sau acum îi învaţă tainele, apa şi un bazin încălzit îi aduc numai beneficii.

Îţi este frică de apa unui bazin cu clor? Îţi este frică pentru sarcina ta? Nu şti dacă vei învăţa să înoţi în timp util? Nu te simţi confortabilă cu corpul tău în mod normal iar acum în sarcină îl consideri şi mai respingător?

Să o luăm cu încetul: procrearea

Viaţa prinde contur într-un pântec, în zonă umedă şi lichidă. Fătul se dezvoltă în placetă, un fel de propriu bazin de înot. Uneori chiar viitoarea mamă alege ca naşterea să se desfăşoare în apă. Cu alte cuvinte apă şi bălăceală în apă ne sunt familiare şi ne plac.

În acest articol doresc să menţionez beneficiile cursurilor de înot pentru adulţi şi cu precădere pentru femeile însărcinate.

Putem începe cu următoarea idee:

“Înotul te ajută să fii în formă, ceea ce va face mai uşoară adaptarea la sarcină. De asemenea, te va ajuta să te simţi mai bine în legătură cu modificările corpului. În general este sigur să înoţi de-a lungul întregii sarcini, până la naşterea copilului.” Sursa-reginamaria.ro/articole-medicale

Dacă în general lumea se duce la bazin pentru a se relaxa pentru că deja ştiu să înoate, sunt şi alte categorii de oameni care ajung acolo. Aceştia se duc la bazin pentru a învăţa să înoate, pentru mişcare în apă sau efectele terapeutice pentru diferite afecţiuni.

O categorie mai aparte o reprezintă femeile însărcinate. Acestea vin cu precădere la recomandarea unui medic sau chiar a altor foste graviduțe ce au simţit beneficiul înotului sau a exerciţiilor în bazin.

Dacă în general o femeie activă vine la bazin de la începutul sarcinii, imediat ce are avizul medicului obstetrician sau fizioterapeut ce îi supraveghează sarcina, o femeie supraponderală, mai puţin activă sau cu o sarcină mai specială vine la bazin spre finalul sarcinii. Şi asta fie şi numai pentru a se uşura niţel de greutatea acumulată în această perioadă.

Dragi graviduțe, lăsaţi apa să vă preia greutatea, chiar dacă este pentru moment!

cursuri inot adulti

Mersul la cursuri de înot pentru adulţi ajută la:


Reglarea retenţiei de apă
Scăderea durerilor de spate
Nu mai simţi presiune pe articulaţii
Relaxarea musculaturii
Nu creşte riscul de naştere prematură
Alină furnicăturile la nivelul pielii şi amorţelile picioarelor.

Totuşi recomandări pentru femeile însărcinate ce merg la bazin există:

*Sunt unele exerciţii ce trebuiesc evitate
*Nu trebuie suprasolicitat organismul
*Nu se folosesc greutăţi în apă
*Obiectele folosite sunt pentru suport şi nu pentru a implica folosirea forţei.

Ulterior veţi afla şi alte beneficiile pentru sănătatea întregului corp, indiferent de motivul pentru care aţi venit la bazinul de înot:

Îmbunătăţirea circulaţie
Stimularea inimii şi a respiraţiei
Creşterea tonusului şi forţei musculare
Îmbunatăţirea rezistenţei la efort
Reducerea retenţie de fluide şi a edemului
Arderea caloriilor, care va ajuta la menţinerea greutăţii sănătoase
Asigurarea unui somn odihnitor
Combaterea oboselii

Însă, pentru o bună sănătate a oamenilor ce merg la cursurile de înot de la bazin este bine să observe următoarele:


->Apa din piscină trebuie să reproducă salinitatea lacrimei umane
->Apa să nu fie mai caldă de 32C
->Dezinfectarea, sterilizarea și tratarea apei trebuie să se facă în condiții optime

Căutând diverse informaţii şi păreri avizate, am găsit următoarea afirmaţie:


“Da, înotul este considerat sigur în sarcină. Dacă ai o sarcină sănătoasă, este recomandat să faci regulat o activitate fizică. Dacă înotul este un sport nou pentru tine, discută cu medicul înainte de a începe.” Sursa – reginamaria.ro/articole-medicale

Dacă eşti o viitoare mămică şi doreşti să beneficiezi de tot ceea ce înseamnă cursuri înot adulţi, îţi propun trei bazine în Bucureşti:

Olimpia

bazin inot opimpia

Carol Davila

bazinul facultatii de medicina Carol Davila

Şcoala 25

bazin inot scoala 25

Trei bazine unde poţi să îţi alegi pachetul de servicii în funcţie de nevoile tale:

-Curs înot începători
-Gimnastică acvatică
-Instructor personal
-Kinetoterapie

“Antrenorii noştrii sunt foşti sau actuali sportivi de performanţă în nataţie şi polo pe apă. Deasemenea aceştia au studii superioare şi sunt certificaţi în domeniul ales: Instructori de înot, Antrenori, Salvamari sau Profesori Universitari. “Sursa – inot-sport.ro

Ca fiecare sport care se desfăşoară la interior şi se respectă are nevoie de un vestiar, unde să îţi ţi hainele de schimb şi produsele personale. În cazul cursurilor de înot pentru adulţi costumul de baie, casca de protecţie, ochelari de înot, papuci, prosop sau halat, gel de duş, apă.

Tot în incita celor 3 bazine de înot se pot desfăşura şi cursuri înot copii. Cu alte cuvinte mama şi copilul pot veni împreună la bazin, dar pentru activităţi diferite. Sau, cine ştie, chiar împreună alegând un instructor personal.

cursuri inot copii

S-ar putea să-ți placă și...

6 comentarii

  1. Eu nu sunt o inotatoare foarte buna si nici cursuri n-am facut. Fetita mea cea mare a mers la inot timp de 6-7 luni pana sa vina pandemia. Acum astept sa se redeschida bazinele

    1. Pentru mame de gemeni spune:

      Eu nu stiu decat sa fac pluta. Si nici nu am voie sa intru cu capul in apa din cauza unei afectiuni a urechii stangi.
      Dar mi-ar place sa ii dau pe copii la inot. Inca analizam costurile si optiunile.

  2. Si mie imi place la bazin chiar daca nu stiu sa inot si port aripioare la fel ca aia mici, dar acum din pacate la Brasov s-au inchis piscinele asa ca nu mai avem unde sa inotam. Speram sa le redeschida curand.

    1. Pentru mame de gemeni spune:

      In Bucuresti aud ca apar/se redeschid din ce in ce mai multe. Daca mi-as permite as merge cu copiii in secunda 2.

  3. De aș gasi si la mine în oraș astfel de activități potrivite și pentru mamă și copil, aș fi prima care s-ar inscrie 😁

    1. Pentru mame de gemeni spune:

      Ce frumos suna: activitati pentru mama si copii. Oare de ce nu face cineva un centru de acest fel?

Lasă un răspuns