curatenie de primavara facuta in sarcina gemelara min
Ajutor pe langa mamica de gemeni

Ești însărcinată și trebuie să faci curățenia de primăvară. Ce de este făcut?

Salutare dragi femei și viitoare mămici de gemeni,

Astăzi voi aborda ca temă curățenia de primăvară făcută în timpul unei sarcini gemelare. Articolul va avea sfaturi, recomandări de produse și la final câteva trucuri în stil hygge pentru o stare de bine.

Pentru a avea siguranța că vei face ceva curățenie în ziua propusă, ar fi bine să ți-o planifici în prima parte a zilei când ești mai odihnită. De preferat să faci asta în primul sau a doilea trimestru de sarcină. Din păcate trimestrul trei este mai complex, somnul mai anevoios și putința de a face curățenie „lună” nu mai este posibilă.

CUM SĂ CUREȚI CASA ÎNAINTE DE SĂRBĂTOAREA PAȘTELUI

Din generații în generații s-a lăsat chiar cu limbă de moarte să se facă curățenie în casele românilor pentru a nu ne prinde Nașterea Domnului în mizerie.

Din an în an produsele de curățenie, dezinfectare și lustruire sunt din ce în ce mai profesionale, mai puternice, mai agresive. Și mă refer la acele produse bune, pe care le folosim tocmai pentru rezultatul bun. Deci nu facem rabat de la calitate.

Dar în sarcină putem să folosim acele substanțe chimice? Mai putem să facem curățenie „lună” dacă nu putem folosi produsele obișnuite din cauza mirosului lor?

Ei bine, acele produse chimice de care vorbeam mai sus sunt sigure de folosit dacă se respectă modul de folosire. Nu se abuzează de ele pe ideea de puțin mai mult înseamnă puțin mai curat. Asta stă dovadă vechimea produselor pe piață.

Însă, dacă sarcina ta este mai delicată și mirosul îți este grav afectat de către mirosul acelor substanțe, poți înlocui lejer 10 produse cu numai două: oțet și bicarbonat, folosite în diferite combinații și scopuri.

Nu uita să folosești mănuși de protecție, de preferat din cele mai lungi, până spre cot, o mască și să ai o bună ventilație când folosești oțetul.

Dar dacă ești cea mai sensibilă graviduță cu gemeni și nu suporți deloc mirosurile, îți recomand produse de curățenie ce folosesc puterea aburului, a presiunii și a vibrațiilor.

consumer products Karcher min

Produse de curățenie must-have de la Kärcher


Produsele din categoria Home& Gardern de la Kärcher sunt ideale pentru o persoană ce dorește să facă o curățenie „lună”, dar forța fizică este diminuată de o sarcină destul de avansată sau mare în volum.

Propun două produse ce sunt multifuncționale:

Aspirator pe aburi SV 7

aspirator sv 7 karcher min


Aspirator geamuri WV 6+KV 4

wv6 kv 4 white eu karcher min

Fiecare produs are întrebuințări multiple și o manevrabilitate ușoară. Și greutatea efectivă a produsului este mică, ceea ce ajută la efectuarea unei curăţenii facile, indiferent de ce perioadă a sarcinii te afli.

Cu o selecție de produse atent făcută chiar și o femeie însărcinată cu gemeni poate face curățenie igienică dar la „viteza melcului”. Până la urmă nici nu ai de ce să te grăbești cu aparatele de la Kärcher.

Notă explicativă:

Când mă refer la viteza melcului o spun din proprie experiență. Am avut perioade în care un simplu măturat era cea mai mare realizare din acea săptămână.

Folosește apa ca noua soluţie de curățare

Fără chimicale, fără produse suplimentare cumpărate pentru curățenie se poate curăța și dezinfecta o casă. Totul constă în combinația de abur și presiune folosită.

accesorii pentru puterea aburului karcher min

În ajutor îți poate veni un aparat cu aburi Kärcher. Produsul este versatil și poate fi folosit la îndepărtarea murdăriei, a calcarului, curățarea bateriilor de chiuvetă, a rosturilor, spălarea geamurilor, călcarea rufelor sau curățarea materialelor textilelor.

Un aparat de curățare cu abur folosit cu accesoriile potrivite îți poate ușura munca. Frecatul și lustruitul nu mai sunt necesare, așa cum nici detergenții nu vor mai fi cumpărați.

aparat curatare cu abur karcher min

Propun aparat de curățare cu abur SC 5 EasyFix Iron. Folosește presiunea aburului de 4,2 bari. Include duza de podea EasyFix, funcția VapoHydro, rezervor de apă reîncărcabil permanent, duză de podea și fier de călcat.

În concluzie:

Mai puțin efort depus, rezultă și posibilitatea de a face curățenie de către o persoană mai delicată precum o femeie însărcinată cu gemeni.

De ce să folosești un curățitor cu aburi?

Pentru că folosește apă simplă. Pentru că apa este ieftină. Pentru că se folosește puțină apă în comparație cu vechile substanțe folosite. Pentru că aburul curăță și dezinfectează. Pentru că aburul ajunge și acolo unde nu ajungi tu. Pentru că este eficient și împotriva Coronavirusului.

Cum funcționează un curățitor cu abur Kärcher?

Curățitorul funcționează similar unei oale sub presiune. Dacă ai una în casă așa cum au marea majoritate a gospodinelor, ști deja că aceasta nu se umple de apă. Pe același principiu se pune și apă într-un aparatul Kärcher.

Aparatul de curățare cu aburi de la Kärcher se poate utiliza cu o singură mână, deci nu va fi un impediment în a fi folosit de către femeile însărcinate care în general își protejează burtica cu o mână.

Locuitul la casă poate fi mai stresant din punctul de vedere al menținerii geamurilor curate. Traficul stradal și activitățile din curte pot să creeze mult praf. Nu mai spun de ploile ce mai mult murdăresc geamurile decât la curăță.

curatate geamuri karcher min

Recomand curățarea lor în pereche. Adică speli geamurile, speli și cureți și caloriferele și perdelele sau draperiile. Un aparat pe bază de abur te poate ajuta la ambele.

Când vrei să treci la curățarea geamurilor trebuie să ști că acestea necesită puțină încălzire în prealabil. De la distanța de 5 cm este destul de sigur să încălzești geamurile înainte de a fi spălate.

Tot în serie recomand și curăţarea mochetelor, covoarelor și a mobilierului cu material textil. În acest fel nu schimbi aparatul folosit la curățenie și nici accesoriile.

O altă serie mai poate fi mobilierul din lemn masiv, din lemn cu îngrijire specială și parchetul.

Recomand aspiratoarele cu recipient de colectare a gunoiului. Acel recipient transparent te ajută să vezi cât ai adunat sau să îți faci o părere referitoare la timpul cât mai poate fi folosit până se umple recipientul. Din portofoliul Kärcher propun aspiratorul VC 3 sau VC 5.

Sfat:

1.Înainte de curățarea cu aburi este nevoie să se aspire sau să se măture suprafețele.

curatare canalepe karcher min

2.Dacă dorești să cureți suprafețe lemnoase, parchet, faianță sau alte materiale ce sunt mai sensibile, este bine să utilizezi o cârpă sau o lavetă peste duză.

Camera și obiectele de folosit pentru bebeluși

Dragă viitoare mămică,

Nu cred că mai este necesar să menționez faptul că gemenii vin mult mai repede acasă din burtică decât un singur bebe. Să spunem că „garsoniera” din burtică le-a rămas mică. Acasă, deși vor sta în cea mai mare parte în brațe, sigur vor intra în contact cu un pătuț, masă de schimbat scutece, 20 de plușuri gigant și vreo 5 perne. Toate acestea pot fi ușor curățate și dezinfectate cu puterea aburului, apoi cu o aerisire bine meritată.

Informație utilă:

Nu trebuie să faci curățenia de primăvară într-o zi. Nici Dumnezeu nu a creat lumea într-o zi, ci în 6 iar în a șaptea s-a odihnit, ceea ce îți doresc și ție. Până la urmă ești o persoană cu statut special: porți în pântec două vieți de care vrei să te bucuri mult timp. Deci nu abuza nici de puterile tale, nici de aparatura Home& Garden de la Kärcher, deși cea din urmă poate mai mult decât putem noi să ducem.

aparate home garden karcher min

CUM SĂ AMENAJEZI CASA PENTRU O MAI UȘOARĂ CURĂȚENIE ULTERIOARĂ

Amenajarea casei este deja o problemă în orice sarcină. Toate, dar toate femeile însărcinate simt nevoia de a muta mobilă și de a pregăti cel mai moale, mare și colorat cuib pentru copilașii ei. Nici femeile însărcinate cu gemeni nu fac excepție. Ba mai mult, cumva ele reușesc cu succes să aglomereze casa, căci de, vor apare doi omuleți în plus.

Dragă viitoare mămică,

Pentru o curățenie facilă pe viitor este bine să îți alegi un mobilier ușor de curățat, un mobilier mai compact, fără colțuri ascuțite sau materiale textile delicate.

Să nu folosești materiale diferite pentru zona dușumelei. Precum să nu folosești prea multe modele de gresie sau marmură în relief în bucătărie, holuri și băi.

curatenie sub mobilier Karcher min

Deși scopul lor este înțeles, acela de a nu aluneca pe ele, în rosturile lor se poate aduna mizerie greu de îndepărtat. Asta dacă nu ai în casă un aparat pe bază de abur ce facilitează curățarea rosturilor lăsându-le curate și dezinfectate.

În portofoliul Kärcher sunt 27 de produse în categoria aspiratoare umed-uscate. Unul sigur va fi pe plăcut tău.

Pentru o lumină cât mai bună este bine să nu încadrezi ferestrele de mobilă și nici să nu poziționezi mobilier înalt pe peretele opus ferestrelor.

De evitat covorașele acelea micuțe și blănoase, cu fir lung. Estetic arată bine, dar de curățat nu este ușor. Ba mai mult, au tendința de a aduna cât mai mult în ele. Praf, scame, păr, firimituri. Dacă totuși le adori, folosește un aspirator puternic și accesoriile potrivite.

Aspiratorul DS 6 cu filtru de apă îți poate fi de mare ajutor. Acesta purifică și aerul din casă, curățând mirosurile. Deci un plus pentru femeile însărcinate.

De ai în casă mai mult mobilier pe bază de material textil este bine să folosești la curățarea lui un aspirator tip spray-extracție. Însă, ai mare grijă la material și testează comportamentul fiecărui material la apă.

O cameră ce în general este plină de mobilier acoperit de material textil este camera copiilor. Cutiuțe de depozitare tip taburet sunt folosite pentru coloritul lor, marginile rotunjite și pentru dimensiunea mică.

Indiferent de ce stil de design interior adoptați, încercaţi să grupați mobilierul pe lângă pereți pentru a avea cât mai mult loc în centrul camerei. În acest fel nu veți simți nicio îngrădire când burtica va fi destul de mare.

Truc legat de depozitarea aparatelor pentru curățenie:

Depozitează fiecare aparat fix în zona pentru care este folosit. Aspiratorul într-un colț de cameră, aspiratorul de geamuri pe o poliță în apropierea ferestrelor, mopul electric în bucătărie, laveta pentru praf în bibliotecă. În acest fel poți să faci direct curățenia necesară când observi că este nevoie.

Vei observa imediat produsele de curăţenie marca Kärcher datorită culorii galbele. Poți poziționa obiecte de decor de culoare gri sau albastră pentru un contrast plăcut.

Explicație a culorii galben:

Galbenul este culoarea verii şi a luminii solare. Aduce optimism, fericire, idealism şi imaginaţie.

ORGANIZAREA SPAȚIULUI DE LA INTRAREA ÎN CASĂ PENTRU A LIMITA MURDĂRIREA PE O SUPRAFAȚĂ MAI MARE

De locuiești la bloc intrarea în apartament se face printr-un hol. Acolo ai cuierul ce în general stă să cadă. Atât de plin este. Dacă am renunța la vechea modă de a avea o măsuță în hol și două scaune pentru acele taclale și fumat, poate am reuși să reamenajăm spațiul.

Dacă în loc de un cuier am avea două, poate înghesuiala ar dispărea și o organizare demnă de admirat ar ieși la suprafaţă. Ideal ar fi ca într-o cutie roșie deschisă să punem câteva măști de unică folosință și un dezinfectant de mâini. În acest fel cel care vine se poate dezinfecta sau își poate pune mască dacă nu are sau trebuie schimbată.

Bonus, un coș de rufe fistichiu ar fi ideal pentru a pune direct hainele ude de ploaie, de zăpadă sau șosetele ce miros incredibil după o zi de muncă.

Un mop electric sau o mătură electrică este foarte utilă la intrarea în casă.

De locuiești la casă, probabil ai și tu o verandă la intrare. Este locul unde te poți scutura de apă, zăpadă sau noroi. Poți chiar să te descalți acolo pentru a nu murdării casa, ulterior revii să recuperezi încălțămintea pentru curățare și depozitare.

Casele mai vechi au la intrare o marchiză. Și eu am. De-a lungul timpului și-a modificat forma și dimensiunea. Acum este foarte mică. Cât să te descalți și să depozitezi încălţămintea. Dar am pus inclusiv coșul de rufe. Când ai gemeni de 4 ani și locuiești la curte hainele nu le vor fi curate pentru prea mult timp.

Odată intrat în casă trebuie să ai cumva la vedere cutia roșie cu măști și dezinfectat pentru mâini. De folosit la plecare sau la întoarcerea în casă.

Dacă ai avut norocul să îți construiești tu casa, cu siguranță ai un spațiu mai generos în jurul ușii. Asta și pentru a nu înghesui cuierul, dulapul de încălțăminte, umbrele și alte accesorii de încălțat, depozitat sau de luat la drum.

Pentru a întreține bunele obiceiuri de curățenie, folosește produse profesioniste

În acest fel curățenia de primăvară, Paște, Crăciun sau vizita soacrei nu va mai fi un stres, ci o stare de bine dată de o curățenie făcută ușor și fără chimicale.
Dar, pentru o și mai ușoară curățenie ar fi bine să curățam cât mai repede după realizarea murdăriei.

Pentru un alt articol menționez și următoarele produse ce mi-au atras atenția din portofoliu Kärcher:

Aparat de lustruit pardoseala
Aparat de curățat gheața
Aparat de spălare cu presiune.

Pentru o stare de bine a graviduței, recomand următoarele

Dacă nu te simți confortabil curățând locuri strâmte, foarte înguste sau care dintr-un motiv sau altul ți se pare că miros urât, atunci ar fi bine să nu faci nimic. Sau poți folosi acele aparate ce îți permit să ajungi în locuri greu accesibile.

Poți folosi un „băț” tip telescop pentru a apropia cât mai mult aparatul folosit până la locul cu pricina. Sau poți folosi de la o oarecare distanță un aparat pe bază de abur accesorizat potrivit în funcție de materialul pe care va fi folosit.

Pentru că rosturile sunt atât de mici și atât de multe, ar fi bine să le lași cuiva ce este odihnit, se poate apleca sau întinde fără probleme.

Însă, ai puterea de a delega pe cineva să o facă, pe ea, pe curățenie. Și cine ar fi mai nimerit dacă nu scumpul partener. Nu va avea timp să protesteze sau să spună că nu îi place atât timp cât folosește produse din categoria Home& Garden de la Kärcher. Produsele sunt ușor de folosit, scutind foarte mult timp petrecut înainte cu adunatul produselor, înmuiatul suprafețelor, frecatul, limpezitul și uscatul suprafețelor.

Puteți să stabiliți de la începutul relației cine ce parte de curățenie ia din casă. Cum în acest articol vorbim de curățenia în timpul unei sarcini, ai putea delega zona coşurilor de gunoi, baia și spălatul vaselor pentru domnul soț. Să le facă el măcar pe timpul sarcinii, ulterior dacă îi intră în obiceiuri nu mai are rost să schimbi, nu?

Însă, dacă relațiile de familie vă permit, nu ar fi rău să profiți nițel și de soacră (până nu se face poamă acră), cumnate și surori pentru zona casei iar de partea masculină la exterior, dacă locuiți la curte. Dar chiar și dacă locuiți la bloc, puteți să spălaţi mașina, nu?

Acum am ajuns la finalul articolului și mi-am cam terminat cuvintele din stoc, vă rog pe voi să îmi spuneți ce trucuri de curățenie ați folosit pentru curățenia de Paște când erați însărcinate.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2021

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns