masinuta pe prarchet
Recomandari de produse si servicii

Posibile amintiri din viitor legate de parchet

Parchetul este una dintre necesitățile unei case. Indiferent cât de nouă sau veche este, fără parchet case „ie rece”.

Salutare dragi femei,

Astăzi vă arăt o „mostră” din casa mea, pentru a înțelege la ce mă vor referii în acest articol.

Voi începe cu un mic filmuleț făcut ieri (24.03.2021) la ora 8.40. Copiii s-au trezit la ora 6 iar la momentul filmării casa era deja dezordonată și plină de praf venit pe căi necunoscute.

Ce-i drept cele două tipuri de parchet au fost puse la distanță de câțiva ani. Pe primul, cel cu model de conuri l-am montat eu împreună cu fostul iubit prin 2010-2011. Caut poze să vă arăt, dar nu cred că le-am păstrat pentru că în ele apare și fostul. 😀

În concluzie vreau să vă spun să nu faceți ca mine. De ce? Pentru că pierdeți timp, bani și vă creați și un mare disconfort până reușiți să remediați eventualele probleme sau să schimbați parchetul cu unul „pentru o viață” după cum spune Georgiana Enache.

Dragi femei însărcinate cu gemeni,

Parchetul este un produs atât de decor cât și de ajutor. În funcție de materialul ales puteți să reduceți mult praful din casă, să mențineți căldura și să economisiți pe termen lung în privința pardoselilor.

Gândiți-vă numai la perioada când bebeluși o vor lua pe jos de-a bușilea. Când unul este ascuns sub scaun și te așteaptă cumințel să îl găseşti iar celălalt face ture precum un aspirator din acela mic, rotativ.

copii pe parchet

Gândiți-vă însă și la voi înșivă. Mersul este o activitate pe care o facem fără să o mai conștientizăm decât în momentele problematice. Dacă nu călcăm corect, sănătatea noastră are de suferit, nu numai la nivel de mers. Poti utiliza daca vrei un covoras ortopedic senzorial pentru copii.

pe parchet

Parchetul este acel ceva ce poate activa reacții în corp sau chiar să îmbunătățească starea de sănătate. Ceea ce pentru o femeie însărcinată cu gemeni ar fi o mană cerească.

Vă explic numai puțin, căci scopul acestui articol este parchetul

A fost „nevoie” de o situație critică pentru a învăța câte ceva despre masaj și reflexoterapie. Mai precis pentru mama, persoană cu handicap fizic și psihic.

Pentru a practica reflexoterapia ai nevoie să cunoști punctele de presiune și poziționarea acestora în palme și tălpi. Această poziționare este cunoscută ca și harta zonelor reflexogene.

Zona cu cel mai mare efect asupra organismului este talpa. Presiunea controlată și masarea tălpilor generează un impuls la nivelul sistemul nervos periferic. Răspunsul final constă în relaxarea şi funcţionarea normală a organelor interne.

Cum o sarcină gemelară este mai obositoare decât una simplă, mersul și mișcarea sunt îngreunate, chiar limitate la nevoie. Aici intervine reflexoterapia.

Însă, tot acum, în perioada sarcinii trebuie să învățăm să călcăm corect. Pentru binele picioarelor, a spatelui și a organelor ce pot fi suprasolicitate prin călcarea incorectă.

Cred că spatele necesită cea mai mare atenție. Nu de alta, dar el va susține eroic atât corpul femeii însărcinate cu gemeni cât și greutatea bebelușilor ce cresc în burtică.

Mersul corect presupune călcarea întâi pe călcâi, apoi pe vârf, cu talpa pe direcţia înainte. Mersul legănat poate apare în timpul unei sarcini spre finalul ei. Însă într-o sarcină gemelară sau multiplă greutatea acumulată și dimensiunea burticii pot cauza mersul legănat și cu picioarele depărtate.

Poate pe principiul de grijă. Pentru a corecta acest mers incorect, este bine să se încerce apropierea cât mai mult a picioarelor în timp ce se fac paşii, faţă de centrul direcţiei de mers.

Ce legătură este între mers și parchet?

Specific că mă refer la parchetul pus într-o casă.

În primul rând parchet găsim cam în toate casele. Hai să spunem în procent de 70%, diferența de 30% fiind alte materiale pentru pardoseli.

Deci în casele noastre călcăm pe parchet. Putem să călcăm încălțați, desculți sau în șosete. Putem să călcăm relaxați sau tensionați, în funcție de tipul de parchet montat.

În al doilea rând călcăm pe un material ce ne poate fi benefic sau malefic. Călcăm cu încredere pe o investiție de durată, sau pe o investiție provizorie.

Propunerea mea în privința parchetului

Dragă viitoare mămică de gemeni, dacă ai posibilitatea îți recomand să faci modificări generale în casă înainte să aduci bebelușii acasă. (Nu ca sora mea, să montezi parchetul pe lângă mobilă.)

Dacă aveți posibilitatea să vă mutați o perioadă până trece șantierul, ar fi bine, dacă nu, atunci încercați să vă organizați o cameră în care să stați până îi ajunge rândul la renovat.

Dragă mămică, meriți un parchet bun

De ce? Pentru că îți va fi mai ușor peste ani să aduni mâncarea copiilor de pe jos până învață să țină lingura în mână.
Pentru că a lor cănuță de apă va fi mai mereu pe jos, numai pentru că le place acel „poc” făcut la contactul cu parchetul.
Pentru că ștergi mai ușor un pipi când copiii învață să folosească olița.
Pentru că piesele de LEGO întâi le calci în picioare până dai de parchet.

Dar cel mai important este faptul că alegând ceva de calitate poți să te bazezi pe ceva. Ști că până la majoratul copiilor nu mai schimbi parchetul decât în caz de forță majoră.

Dragă femeie însărcinată cu gemeni, nu trebuie să ai experiență cu parchetul

Ce bine că există pe lumea această profesioniști. Unii chiar la un telefon distanță. Unii cu o amabilitate fenomenală. Sau cu un site explicit.

Trebuie numai să spui că urmează să aduci pe lume doi pui de om și primești imediat cea mai bună recomandare pentru parchet, încălzire în pardoseală.

Deși acest sistem presupune munca a două echipe separate, rezultatul este garantat pentru cel puțin 20 de ani. Dacă nu ai înțeles la ce echipe mă refer, îți explic imediat:
-Echipă ce proiectează și montează rețeaua de încălzire prin pardoseală
-Echipă ce analizează și montează parchet.

Încălzirea prin pardoseală este raiul în casă pe timp de iarnă

Deși pare o cheltuială consistentă, este un eliberator de spațiu. Pereții vor fi liberi să respire sau să fie „căptuşiţi” de mobilier, nu de țevi și calorifere.

Dacă noi în copilărie ne grupam pe lână sobe, generația actuală de copii se grupează pe lângă calorifere. Nici ai mei nu fac excepție. Două calorifere au deșălat și au trebuit remontate 😛

Cu alte cuvinte poți să previi stricăciuni în casă. Poți să îi dai starea de bine copilașului încă de dimineață. Coborârea din pat pe un parchet încălzit continuă starea de bine din culcușul făcut în pat. Previne accidentele de pipi când copilul se grăbește la toaletă.

De unde alegi un parchet bun pentru încălzirea în pardoseală?

Nu îți spun direct, căci este mai bine să analizezi piața. Să verifici recenziile. Să vezi poze cu realizările. Să te gândeşti dacă dorești numai să cumperi parchetul sau să îl și monteze firma de unde faci achiziția.

Pentru a evalua eficiența termică se iau în calcul finisajele. Adică parchetul, grosimea plăcilor, stratul de șapă turnat, compoziția șapei etc. Dar, DUPĂ ce pui în balanță avantajele și dezavantajele.

Dacă ai analizat toate opțiunile și ai ales să folosești încălzirea prin pardoseală te felicit. Ai gândit „con tu alma (sufletul tău)”.

De la suflet la suflet cu parchet

După cum spuneam mai devreme, nu trebuie să ai cunoștințe de specialitate. Trebuie să găseşti acei oameni ce lucrează cu drag cu parchet. Acei oameni ce au informația completă pe site-ul lor, atât ca materiale necesare, cât și ca articole explicative.

gravida mediteaza min

Un astfel de magazin este Alma parchet. Exact, suflet parchet.

* Alma pentru că ei iubesc lemnul, naturalul, energia copacului devenit parchet.

* Alma parchet iubește lemnul pentru că este un material elegant, versatil în finisaje și cald, recomandat caselor cu copii mici.

* Alma parchet este magazinul ce și-a instruit atât de bine oamenii, încât îți pot recita cursiv întregul procedeu de lucru, de la selecția parchetului până la montarea lui.

Alegerea acestui magazin este fix acea încredere că totul va fi bine.

Dintr-o singură discuție ai înțeles ce tip de parchet ai nevoie, cum este recomandat să se monteze dacă are un anumit model, sau cum să se țină cont de lungimea camerei, de lumina venită de la ferestre sau sfaturi de întreținere.

Pentru încălzirea în pardoseală alege parchet dublu stratificat

De ce? Pentru că este un bun conductor de căldură.
Pentru că este rezistent în timp.

parchet dublustratificat


Crește valoarea casei.
Pentru că se poate finisa, refinisa sau colora după bunul tău plac, dacă după 10 ani te-ai plictisit de el.
Pentru că dă un aspect de boblețe și atemporalitate.
Nu se demodează.
Rămâne cald chiar dacă s-a oprit din varii motive alimentarea cu căldură.

Ce muncă presupune un parchet pentru încălzirea prin pardoseală?

Dragă viitoare mămică de gemeni, te rog numai să cauți recomandările și recenziile clienților. Apoi vei vedea care este munca ta.

Poți să te limitezi la alegerea tipului de parchet, eventual la direcția de montare a parchetului și stabilirea unui termen. Poate fi numai termen de livrare sau termen de montare.

Alma parchet oferă consultanță gratuită, atât în showroom cât și telefonică. În numai 30 de minute poți să afli tot ce te interesezi.

Primești transport gratuit, consultantă gratuită. Dar, ca orice serviciu de calitate percepe taxă de dorești să te scape de vechiul parchet sau să îți monteze noua achiziție.

Alma parchet a demonstrat atâtor clienți că este de încredere încât au primit cheile casei unde se dorește montarea iar aceștia au plecat în mici vacanțe. La întoarcere așteptându-i o frumusețe de parchet.

Dragi mămici, nu trebuie să ai același tip de parchet în toată casa

Ba poți, dar nu știu cât de practic este. Sau cât de estetic. Nu cred că dorești în camera copiilor un parchet închis la culoare, precum nu vrei în hol vrăbiuțe și floricele. Și nu glumesc.

Poți să alegi parchetul în funcţie de trafic sau de scopul camerei. Cert este că limita este fie imaginația, fie bugetul.

În speranța că ți-am oferit informații prețioase e las să te odihnești.

I

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns