Săptămâna trecută am primit o invitaţie cum nu se putea mai bine. Un centru de siguranță auto pentru copii vrea să își facă simţită prezenţa. Tema mă interesează și suplimentar chiar adusesem în discuție în familie și posibilitatea de a achiziționa și noi scaune, eventual cu un alt sistem de prindere pentru copii. Cei doi mini Hudini din curtea mea reușesc să desfacă prinzătorile scăunelelor auto și încep să mişune prin mașina în mers. Știu cât de periculos este acest lucru, fapt pentru care am acceptat cu dragă inimă invitația Sofiei Frunză.
Cu greu am mobilizat copiii dar am vrut neapărat să merg singură cu ei la această lansare. Centrul de siguranță este un proiect mai mare în care sunt implicate mai multe părți. Prima parte este showroom-ul ErFi cu sediul pe Splaiul Unirii 47, apoi cu o completare din partea Academiei Titi Aur și cu permanente actualizări de alerte europene legate de scaunele auto pentru copii pe site-ul Siguranta-auto-copii.ro (fondat în 2005).
Ajunşi printre primii, copiii au reușit să pună monopol pe o maşinuţă apoi să mute mini-semnele de circulaţie.
O mică atracție a fost și semaforul cu buton. Am fost plăcut surprinsă când ei au răspuns corect la cele câteva întrebări de circulaţie, mai puțin cu numele zebrei/trecerea de pietoni.
Apoi… gata, au început explorarea. Vor pe scări în sus, vor pe celelalte scări.
Vor să facă pipi, vor să vadă ce este dincolo (zona de bufet). Au ciugulit puțin din câte ceva dar nu au fost încântați cu aperitivele de evenimente. Sărăţele și fursecuri nu au refuzat.
În puţinele momente când am reușit să ascult mica prezentare a Centrului de Siguranţă Auto pentru Copii mi-a părut rău că nu am agenda să îmi notez ideile. Așa că le voi înşira la liniuţă, cu scopul de a căuta ulterior informațiile suplimentare pentru fiecare idee.
- Scaunul auto trebuie luat și în funcție de mașină, de ușurința de montare, de materialele din care este confecţionat. Cică ar exista o doză de toxicitate dar nu am înțeles ce și cum.
- Scaunul auto de copii trebuie schimbat în momentul când creștetul capului îi trece de tetieră.
- Există o centură sau accesoriu(nu am înțeles bine) special pentru femeile însărcinate.
- Nu sunt recomandate accesoriile auto neomologate și netestate precum benzile ce țin capul copilului ssu măsuţele de activități.
- Am auzit de noţiunea de asfixiere prin poziţionarea incorectă a copilului.
- Se recomandă ca scaunul auto pentru copii să fie așezat în sensul invers de mers al mașinii. Dacă se poate până spre vârsta de 4 ani.
- Academia Titi Aur va susţine un curs denumit ”Ghidul părintelui responsabil”, în care dorește să reeduce stilul de condus al părintelui/părinţilor dar să și învețe ce este de făcut în situații critice.
Suplimentar am prins din zbor și câteva servicii oferite de EfFi și anume consiliere în privința achiziţionării unui scaun auto pentru copii, consiliere în privința montării/testării unui anumit scaun auto pentru copii, închiriat de produse. Cu siguranță or avea mai multe dar nu am tras cu ochiul pe site. Tot ce am scris până acum au fost așa… prinse între două reproşuri făcute copiilor. Cred că am făcut și scurtă la gât pendulând între zona unde se ținea prezentarea și locul unde mişunau ai mei copii.
La plecare picii mei au fost foarte încântați de punguţa cu cadou pentru ei. Fiecare și-au dus cu sârguinţă punguţa prin autobuz și până acasă.
Ca o concluzie vă recomand să accesaţi informațiile oferite de acest centru de siguranţă a copiilor în mașini. Vă recomand să faceți cursul de la Academia Titi Aur. Și vă recomand să mergeți în testare la showroom pentru a vedea ce tip de scaun vi se potrivește în mașina dar mai ales se simte confortabil și micii prinţi ori prinţese.
[…] de această oportunitate oferită de el la inaugurarea Centrului de siguranţă auto pentru copii. Am scris aici despre acest subiect. La acel eveniment am auzit şi de cursurile dedicate părinţilor, cursuri […]
[…] deosebire de lansarea Centrului de Siguranţă Auto acum copiii au fost puţin mai ocupaţi cu atelierul de […]