Salutare dragi femei,
Sarcina este o perioadă frumoasă şi complexă. O perioadă când corpul nostru nu mai este numai al nostru, iar responsabilitatea faţă de el este crescută. O perioadă când am vrea să ne învelim în straturi de folie protectoare cu bule. Să avem aparatură de semnalizare în jurul nostru pentru ca alţii să ne ocolească în cazul în care sarcina noastră este destul de avansată, mişcarea este îngreunată iar coordonarea minte-corp funcţionează cu viteza melcului.
În această perioadă nu este exclus transportul cu autoturismul, atât ca pasageră cât şi ca şoferiţă. Pentru protecţia femeii însărcinate există cel puţin un produs de utilizat în autoturism. Pentru că doresc să vă aduc informaţii de calitate am apelat la specialistul din cadrul Fundaţiei Siguranţă Auto Copii România, Alice Dona.
Prezintă folosirea corectă a centurii de siguranță de către graviduță
“Deşi legislaţia rutieră nu impune folosirea centurii de siguranţă pentru gravidele care se deplasează cu maşina, fie ele în calitate de şofer, sau de pasager, atât medicii, cât şi specialiştii în siguranţa traficului recomandă folosirea acestui dispozitiv.”
Există două variante pe care noi le propunem:
*O variantă economică (pentru care am făcut şi un filmuleţ postat pe pagina de Facebook Siguranţă Auto Copii şi pe canalul nostru de YouTube)- variantă prin care se direcţionează centura pe sub burtică, astfel încât, în cazul unei frânari bruşte fătul să nu fie afectat
*Un deviator de centură numit si Deviator centura siguranta: face cam acelaşi lucru, doar că mămica nu mai pierde timp cu aşezarea şi ajustarea centurii. Produsul se poate cumpăra de la babyneeds.ro
Indiferent de varianta aleasă, noi recomandăm gravidelor să utilizeze centura de siguranţă pentru orice deplasare cu maşina.”
În completarea celor spuse de către Alice Dona vă mai pot spune că produsul recomandat şi anume acest Deviator centura siguranta se poate monta atât pe locul şoferului, cât şi pe locurile pasagerilor.
Produsul recomandat în acest articol are înrudite alte produse din aceeaşi categorie ce au ca scop protejarea femeii însărcinate în autoturism.
Este recomandat ca burta gravidei să se situeze la o distanţă de minimum 25 de centimetri faţă de volan, prin lăsarea scaunului pe spate.
Ţin să precizez că femeia însărcinată cu gemeni este mult mai sensibilă în deplasarea cu autoturismul. Sunt cazuri în care volumul sarcinii chiar interzice accesul la volan.
Atât timp cât sarcina este în evoluţie normală iar viitoarea mămică este activă şi într-o stare bună de sănătate se poate folosi autoturismul de câte ori este nevoie.
Există însă gravide care, din cauza sarcinii, se pot simţi extrem de obosite sau nu au suficientă flexibilitate în mişcări, caz în care şofatul este contraindicat.
Cu cât sunt într-un stadiu mai avansat al sarcinii, cu atât riscul de accidente este mai crescut, pentru că burta mare, picioarele umflate, dureroase sau lipsa de somn pot favoriza incidente la volan.
Recomand citirea articolului –Cea mai bună centură prenatală
În speranța că v-am oferit informații utile vă las liniștite până la următorul articol. Să auzim de bine.