Beneficiile magneziului pentru femei
Recomandari de produse si servicii

Beneficiile magneziului pentru femei

Beneficiile magneziului pentru femei ar trebui cunoscute dinainte de a dori o sarcină. Informează-te temeinic! Ia-ţi timp şi citeşte pe îndelete acest articol format din 3 părţi.

Magneziul: Un element esențial pentru sănătatea mamei și a fătului

Magneziul este un mineral vital care joacă un rol crucial în numeroase funcții ale organismului, fiind esențial pentru o stare de bine generală. Importanța sa este amplificată în perioada sarcinii și a alăptării, când nevoile nutriționale ale mamei cresc semnificativ pentru a susține dezvoltarea sănătoasă a bebelușului.

Beneficiile magneziului pentru femei- mame:

 • Reduce riscul de complicații ale sarcinii: Deficitul de magneziu a fost asociat cu o serie de complicații ale sarcinii, inclusiv preeclampsie, naștere prematură și restricție de creștere fetală. Aportul adecvat de magneziu poate contribui la reducerea riscului apariției acestor probleme.
 • Ameliorează simptomele sarcinii: Magneziul poate fi benefic în ameliorarea unor simptome comune ale sarcinii, cum ar fi crampele musculare, constipația, migrenele și insomniile.
 • Susține starea de spirit: Deficitul de magneziu poate crește riscul de depresie și anxietate, afecțiuni frecvente în rândul femeilor însărcinate și care alăptează. Aportul adecvat de magneziu poate contribui la menținerea unei stări de spirit pozitive și la reducerea stresului.
 • Îmbunătățește calitatea somnului: Magneziul joacă un rol important în reglarea somnului. Aportul adecvat poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului, care este esențială pentru o odihnă adecvată și recuperare în timpul sarcinii.
magneziul si femeile

Beneficiile magneziului pentru bebeluș:

 • Contribuie la dezvoltarea creierului și a sistemului nervos: Magneziul este esențial pentru dezvoltarea creierului și a sistemului nervos al bebelușului. Un aport adecvat de magneziu la mamă poate ajuta la reducerea riscului de probleme neurologice la copil.
 • Susține creșterea și dezvoltarea: Magneziul este implicat în numeroase procese metabolice care sunt esențiale pentru creșterea și dezvoltarea bebelușului. Un aport adecvat la mamă poate asigura o dezvoltare sănătoasă a copilului.
 • Reduce riscul de alergii: Studiile au sugerat că un aport adecvat de magneziu la mamă poate reduce riscul ca bebelușul să dezvolte alergii.

Cum se poate asigura un aport adecvat de magneziu:

 • Alimentație: Principalele surse alimentare de magneziu includ legumele verzi cu frunze, nucile, semințele, cerealele integrale, leguminoasele și ciocolata neagră.

 • Suplimente alimentare: Suplimentele de magneziu pot fi recomandate de medic în caz de deficit sau pentru a completa aportul din alimentație. Este important să se aleagă un supliment de magneziu de calitate și să se respecte doza recomandată.
Beneficiile magneziului pentru femeile insarcinate

Recomandări:

 • Femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să discute cu medicul lor despre necesitatea suplimentării cu magneziu.
 • Este important să se adopte o dietă echilibrată și bogată în alimente bogate în magneziu.
 • Un stil de viață sănătos, care include exerciții fizice regulate și un somn suficient, poate contribui la menținerea nivelurilor adecvate de magneziu în organism.

Magneziul este un element esențial pentru sănătatea mamei și a copilului. Aportul adecvat de magneziu poate contribui la reducerea riscului de complicații ale sarcinii, la ameliorarea simptomelor sarcinii, la susținerea stării de spirit și a calității somnului, precum și la o dezvoltare sănătoasă a bebelușului. Femeile însărcinate și care alăptează ar trebui să discute cu medicul lor despre necesitatea suplimentării cu magneziu și să adopte o dietă echilibrată și un stil de viață sănătos pentru a se asigura că atât ele, cât și bebelușii lor primesc cantitatea necesară din acest mineral vital.

Magneziul: Un aliat prețios pentru o viață sănătoasă după naștere

Maternitatea este o experiență unică și minunată, dar poate fi și o perioadă solicitantă din punct de vedere fizic și emoțional. Chiar dacă bebelușul nu mai este în pântec, nevoile organismului mamei rămân semnificative, iar magneziul continuă să joace un rol esențial în menținerea stării de bine.

Beneficiile magneziului pentru mame:

 • Combate oboseala și epuizarea: Magneziul contribuie la producerea de energie la nivel celular, fiind un aliat prețios pentru mamele care se confruntă cu lipsa somnului și cu solicitările zilnice ale creșterii unui copil.
mama cu gemeni obosita
 • Reduce stresul și anxietatea: Magneziul are proprietăți calmante asupra sistemului nervos, ajutând la gestionarea stresului și a anxietății, frecvente după naștere.
 • Ameliorează calitatea somnului: Un aport suficient de magneziu poate facilita un somn mai odihnitor și mai profund, esențial pentru recuperarea organismului.
 • Sustine sistemul imunitar: Magneziul joacă un rol important în funcționarea sistemului imunitar, ajutând organismul să lupte împotriva infecțiilor și a bolilor.
 • Menține sănătatea oaselor: Magneziul este esențial pentru absorbția calciului și pentru menținerea densității minerale osoase, prevenind osteoporoza, o problemă frecventă la femeile după menopauză.
 • Reglarea glicemiei: Magneziul contribuie la reglarea nivelului de zahăr din sânge, prevenind apariția diabetului de tip 2.
 • Reduce durerile menstruale: Magneziul poate ameliora simptomele sindromului premenstrual și ale menstruației dureroase.

Variante de produse cu magneziu:

Există o varietate de produse cu magneziu disponibile pe piață, sub formă de suplimente alimentare, uleiuri topice sau săruri de baie. Alegerea produsului potrivit depinde de nevoile individuale și de preferințele fiecărei mame.

 • Suplimente alimentare: Magneziul sub formă de citrat, glicinat sau malat este ușor absorbit de organism. Se recomandă consultarea medicului pentru a stabili doza optimă.
 • Uleiuri topice: Uleiul de magneziu poate fi aplicat pe piele pentru a fi absorbit transdermic, oferind o relaxare musculară profundă și ameliorând durerile articulare.
beneficiile magneziului pentru femei care fac sport
 • Săruri de baie: Adăugarea de săruri de magneziu în apa de baie poate fi o modalitate plăcută de a relaxa mușchii și de a reduce stresul.

Sfaturi pentru o absorbție optimă a magneziului:

 • Consumați alimente bogate în magneziu, cum ar fi legumele verzi cu frunze, nucile, semințele și cerealele integrale.
 • Evitați consumul excesiv de alcool și cafea, care pot interfera cu absorbția magneziului.
 • Combinați magneziul cu vitamina B6, care favorizează absorbția sa.
 • Mențineți un nivel optim de hidratare.

Magneziul este un mineral esențial pentru sănătatea mamei, oferind numeroase beneficii, de la combaterea oboselii la reducerea stresului și îmbunătățirea calității somnului.

O dietă bogată în alimente bogate în magneziu, combinată cu suplimentarea adecvată, poate contribui semnificativ la menținerea stării de bine a mamei și la o viață sănătoasă după naștere.

Notă: Este important să consultați medicul dumneavoastră înainte de a lua orice supliment alimentar, inclusiv magneziu, pentru a vă asigura că este sigur și potrivit pentru dumneavoastră.

Magneziul: Un aliat prețios pentru mamele cu copii mai mari

Maternitatea este o experiență unică și minunată, dar poate fi și o perioadă solicitantă din punct de vedere fizic și emoțional. Chiar și după ce copiii depășesc primii ani de viață, mamele continuă să se confrunte cu diverse provocări, de la lipsa de somn la stresul zilnic. Magneziul poate fi un aliat prețios în această etapă a vieții, oferind numeroase beneficii pentru sănătatea și bunăstarea mamelor.

Beneficiile magneziului pentru mamele cu copii mai mari:

 • Combate stresul și anxietatea: Magneziul are proprietăți calmante și relaxante, ajutând la reducerea stresului și a anxietății, sentimente frecvente în rândul mamelor. Un studiu a demonstrat că suplimentarea cu magneziu a dus la o scădere semnificativă a nivelului de cortizol, hormonul stresului, la femeile supuse stresului cronic.

 • Îmbunătățește calitatea somnului: Lipsa somnului este o problemă cu care se confruntă multe mame, chiar și după ce copiii nu mai au nevoie de alăptare. Magneziul poate contribui la reglarea somnului și la îmbunătățirea calității acestuia, ajutând mamele să se simtă mai odihnite și mai energice.

 • Reduce durerile menstruale: Crampile menstruale pot fi o sursă semnificativă de disconfort pentru multe femei. Magneziul are proprietăți antiinflamatoare și analgezice, care pot ajuta la reducerea durerilor menstruale.

 • Susține sănătatea oaselor: Magneziul este esențial pentru menținerea sănătății oaselor și previne osteoporoza, o afecțiune frecventă la femeile după menopauză. Un aport suficient de magneziu poate reduce riscul de fracturi și poate menține oasele puternice.

 • Îmbunătățește starea de spirit: Deficitul de magneziu poate fi asociat cu simptome de depresie și anxietate. Suplimentarea cu magneziu poate contribui la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea riscului de depresie.

Variante de produse cu magneziu:

Există diverse variante de produse cu magneziu disponibile pe piață, sub formă de suplimente alimentare, uleiuri topice sau săruri de baie. Este important să alegeți un produs de calitate, provenit de la un producător renumit. Unele dintre cele mai populare forme de magneziu includ:

 • Clorura de magneziu: O formă ușor absorbabilă de magneziu, disponibilă sub formă de capsule, comprimate sau pulbere.
 • Citratul de magneziu: O altă formă ușor absorbabilă de magneziu, care are un efect laxativ mai redus decât alte forme.
 • Glicina de magneziu: O formă de magneziu care are o biodisponibilitate ridicată și este bine tolerată de stomac.
 • Uleiul de magneziu: O modalitate convenabilă de a aplica magneziu topic, direct pe piele.
 • Sărurile de baie cu magneziu: O modalitate relaxantă de a absorbi magneziu prin piele, în timp ce vă bucurați de o baie caldă.

Recomandări:

Doza recomandată de magneziu pentru adulți este de 310-320 mg pe zi. Cu toate acestea, femeile cu anumite afecțiuni medicale sau care iau anumite medicamente pot avea nevoie de o doză mai mare. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre doza de magneziu potrivită pentru dumneavoastră.

Magneziul poate fi un supliment valoros pentru mamele cu copii mai mari, oferind numeroase beneficii pentru sănătatea fizică și emoțională. Alegeți un produs de calitate, consultați medicul dumneavoastră cu privire la doza potrivită și bucurați-vă de o stare de bine sporită!

Mai jos îţi arăt diferite produse farmaceutice şi dermatocosmetice pe bază de magneziu. Ia cunoştinţă de ele şi alege adecvat nevoilor tale.

Ca adult, profită de beneficiile magneziului pentru femei cu:

SPRAY

Beneficiile magneziului pentru femei

Magneziul poate aduce reale beneficii pentru persoanele active, poate ajuta la producerea de energie si poate sustine consumul ridicat de oxigen necesar performantei atletice.

GEL

Beneficiile magneziului pentru femei

Magnesium Body Gel cu magneziu de la BetterYou ofera magneziul esential printr-o aplicare locala. Acest gel este special formulat pentru aplicare directa pe articulatii si muschi.

Magneziul poate juca, de asemenea, un rol important in functia psihologica normala si in functionarea sanatoasa a sistemului nervos.

LOŢIUNE

Beneficiile magneziului pentru femei

Lotiunea Sleep cu Magneziu BetterYou ofera o combinatie speciala de clorura de magneziu si uleiuri esentiale de lavanda si musetel. Lotiunea a fost special conceputa pentru a ajuta la relaxarea muschilor obositi, a incetini activitatea senzoriala si a linisti mintea.

UNT DE CORP

Beneficiile magneziului pentru femei

Magnesium Body Butter cu magneziu de la BetterYou este un unt de corp bogat, hidratant, care contine echilibrul perfect de ingrediente benefice pielii. 

Un mineral esential in recuperarea dupa exercitii fizice, magneziul poate contribui la reducerea oboselii si la functionarea normala a muschilor.. Magneziul poate ajuta, de asemenea, la echilibrul electrolitic si la sustinerea metabolismului energetic.

ULEI DE CORP

Beneficiile magneziului pentru femei

Uleiul de magneziu este o solutie de clorura de magneziu care purifica sangele, regleaza nivelul pH-ului din organism, ajuta la functionarea optima a sistemului cardiovascular, stimuleaza circulatia sangelui, are efect antistres, intervine in termoreglare, intareste sistemul imunitar, previne imbatranirea prematura, reda energia corpului si stimuleaza refacerea celulelor, are rol de fixare a calciului in oase, si are efect antioxidant.

BOOST

Beneficiile magneziului pentru femei

Supliment alimentar cu formula complexa naturala ce ofera o biodisponibilitate crescuta. Reduce rapid oboseala si starile de stres, imbunatateste procesele cognitive, ajuta la combaterea crampelor musculare si imbunatateste calitatea somnului.

FIOLE

Beneficiile magneziului pentru femei

MagVital din gama Marnys® este o combinatie unica de trei surse de magneziu: citrat, sulfat si pidolat, fiind imbogatit cu vitamina B6. Reduce oboseala si protejeaza sistemul muscular, osos si pe cel nervos, in timp ce ofera multe alte beneficii pentru organism

PASTILE EFERVESCENTE VITAMINE

Beneficiile magneziului pentru femei

Calciu Magneziu Zinc si Vitamina D de la Naturalis reuneste principalele elemente in sprijinul sanatatii oaselor si dintilor, pielii si parului, precum si in functionarea optima a sistemelor imunitar si nervos.

PASTILE EFERVESCENTE CÂRCEL STOP

Beneficiile magneziului pentru femei

Combinație optimă de Magneziu și Potasiu, Vitaminele B6 și B12 împotriva cârceilor.

Ce sunt cârceii?
Cârceii sunt crampe musculare de intensitate și durată variabile, de la simple spasme la dureri acute. Cârceii fac ca zona afectată să devină tare la atingere și e posibil ca, după ameliorarea simptomelor, aceștia să revină de mai multe ori până la dispariția completă. Cârceii nu trebuie ignorați, dat fiind faptul că prezintă un grad suficient de ridicat de pericol, dacă stăm să ne gândim, de pildă, la cârceii care se instalează în timpul unei şedinţe de înot sau când vă aflați la volanul mașinii și pot dura de la câteva secunde la un sfert de oră.

REHIDRATARE

Beneficiile magneziului pentru femei

Datorită compoziției de postasiu, sodiu, magneziu si glucoza, Naturalis Rehidrafort ajută la restabilirea echilibrului eletrolitic, prin compensarea rapida a pierderii de minerale si lichide.

ehidrafort este de ajutor in caz de diaree, febra sau deshidratare ce apare in timpul practicarii activitatilor sportive.

FULGI DE BAIE

beneficiile magneziului pentru femeni sare de baie

Fulgii de baie cu magneziu, uneori numiti saruri de baie de magneziu, sunt o forma foarte concentrata de suplimentare cu magneziu, conceputa pentru a fi adaugata la baie.
Imbaierea cu fulgii de magneziu poate ajuta la relaxarea si calmarea muschilor obositi si tensionati, permitand expunerea completa a corpului la o solutie concentrata de clorura de magneziu.

Pentru copii foloseşte următoarele produse cu magneziu:

SIROP

Beneficiile magneziului pentru femei


Sirop cu extracte vegetale si complex de vitamine B pentru sustinerea sanatatii organismului prin mobilizarea generala a metabolismului. Complexul de vitamine B are un rol esential in metabolismul glucidelor si proteinelor. Magneziul favorizeaza utilizarea vitaminelor B de catre organism, iar acestea mentin concentratia optima de magneziu.

SPRAY

Beneficiile magneziului pentru femei

Magnesium Kids’ Body Spray ofera o combinatie speciala de magneziu si uleiuri esential pentru relaxare si somn odihnitor. 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns