Bună draga mea prietenă,
Astăzi voi scrie despre hainele purtate în sarcină. Şi de această dată am o invitată specială şi cu experienţă în domeniul consilierii vestimentare a graviduțelor.
Până încep să o iau la întrebări pe Simona, doamna cu experienţă, o să vă mai spun câteva păreri personale despre obiceiurile de a se îmbrăca a gravidutelor.
În primul rând sarcina nu este o boală, chiar dacă ne deformează corpul. Vreau să cred că fiecare sarcină păstrată este un motiv de fericire, deci nu de acoperit cu ţinute negre.
Perioada sarcinii este singura în care nu trebuie să vă fie jenă sau ruşine de rotunjimile corpului, deci o bluză sau rochiţa mulată nu te transformă într-o persoană cu prost gust vestimentar. Purtarea hainelor specifice perioadei de sarcină este un beneficiu atât pentru corpul lejer protejat cât şi pentru starea de bine a femeii însărcinate.
Acum cred că este timpul să introduc în discuţie şi pe Simona, Digital Engaged în Marketing la magazinul HotMama.
-Bună Simona, astăzi abordez tema ţinutelor. Aş vrea să îmi spui cam ce comandă sau cumpără de la voi mămicile însărcinate cu gemeni.
-Mămicile cu gemeni cumpără în timpul sarcinii în general rochii, de preferinţă lungi, ca să evite posibilitatea ca din cauza burticii rochia să devină prea scurtă.
De asemenea achiziţionează sutiene şi bustiere care să le susţină sânii.
Dar se cumpără haine şi pentru a le purta zi de zi, la ocazii speciale sau la birou.
-Acestea revin şi după naştere la voi?
-După sarcină acestea cumpără pantalonii modelatori, care ajută la o modelare a siluetei cât mai rapidă.
-Ce materiale sunt folosite în ţinutele pentru femeile însărcinate?
-Pentru ţinutele de zi cel mai frecvent material este bumbacul, în combinaţie cu modal şi poate elasten, astfel încât să se aşeze frumos pe burtică. Însă când vine vorba despre rochii de ocazie, o mămică care alăptează sau care are burtica în creştere se va orienta spre materiale elegante. Acestea pot fi materiale naturale precum mătasea sau mai puţin naturale precum chiffon sau mătase artificială.
-Se feresc de un anumit tip de material?
-Multe mămici se feresc pe poliester însă acesta este un material foarte versatil, care în funcţie de brand şi de gradul de prelucrare/calitate, poate fi un material totuşi preţios. De exemplu, hainele pentru birou conţin şi o cantitate de poliester, altfel nu s-ar aşeza la fel de bine.
-Merită investiţia?
-Adică dacă merită să te simţi bine în ceva nou? Noi, femeile, ne simţim cel mai bine într-un lucru nou. La primele 2-3 purtări ni se pare că arătam absolut minunat în orice lucru nou, urmând ca apoi să nu mai fim la fel de entuziasmate. Răspunsul este da! Merită investiţia în starea noastră de bine. Gândiţi-vă doar câte haine aţi cumpărat pe care nu le-aţi purtat pentru că nu v-au plăcut. A meritat investiţia? Nu prea…
-De ce sunt mai scumpe, mai ales pentru că nu sunt folosite mult timp?
-Preţul este un aspect relativ. Depinde cu ce comparăm hainele de gravide. Sunt tricouri care costă 20 lei şi altele care costă 200 sau 400 lei. Depinde foarte mult materialul, chiar şi bumbacul – dacă este vorba despre bumbac organic, bineînţeles că va costa mai mult. Apoi este vorba despre numărul de tăieturi – cu cât o piesă vestimentară are mai multe tăieturi şi cusături, cu atât preţul ei creşte. Hainele pentru alăptare au mai multe tăieturi şi de aceea costul lor poate fi mai ridicat. Gândiţi-vă apoi la volum – cât este producţia de haine de gravide şi cât este pentru haine clasică? Cu cât volumul este mai redus, cu atât costul de producţie creşte.
-Există o depresie când vine vorba de haine?
-Pe parcursul sarcinii corpul femeii se schimbă, au loc de asemenea schimbări hormonale care pot influenţa stările emoţionale. Cred că depresia este un termen prea puternic pentru a putea fi asociat cu hainele. Dacă există o tristeţe cu privire la noile numere pe care trebuie să le cumpărăm, cu siguranţa entuziasmul de a avea o nouă viaţă în noi sau lângă noi, depăşeşte orice moment dificil.
-Se panichează mămicile când văd cât de mult le creşte burtica?
-Da, anumite mămici se panichează, pentru că nu se mai simt confortabil în hainele pe care le poartă. Însă dacă oferi burticii un suport şi un confort adecvat, îţi va fi mult mai uşor să o porţi cu mândrie. De obicei clientele cu burtica mai mare preferă pantalonii tip colant, cu talie super elastică.
-Cum ai descrie mămicile însărcinate cu gemeni?
-Mămicile cu gemeni sunt foarte entuziasmate şi fericite. Ne întreabă dacă am mai îmbrăcat burtici cu mai mulţi bebeluşi şi se liniştesc când le spunem că da şi că acele mămici au avut o naştere uşoară 🙂
-Îţi mulţumesc Simona pentru timpul acordat şi vă doresc multă răbdare pentru a îndruma prin lumea hainelor multifuncţionale femeile însărcinate.
Dragi mămici, dacă doriți să scriu despre o anumită temă, nu ezitați să îmi spuneți în mesaje.
Sfaturile utile pentru toate femeile insarcinate, nu doar pentru cele de gemeni – cu toate ca pentru ele este putin mai greu.
Mulțumesc
????????????