copii roscati
Mama si copiii gemeni

Și tu poți avea gemeni irlandezi 👶👶

Chip alb, alungit, pomeți roșii stropiți din abundență cu pistrui, sprâncene generoase și un păr electrizat cu tendință de ondulare. Așa arată o marea parte a irlandezilor și scoțienilor.

Deși nu vor să fie pata de culoare dintr-un grup, este imposibil să nu remarci tonurile acelea vibrante de roșcat, de la galben-portocaliu murdar la un maro luminos. Aceste nuanțe de păr sunt asociate cu un temperament ce debordează de energie, isteţime, orgoliu şi cu o mare dragoste pentru viaţă.

roscati veseli

Dar stai, dacă nu ai rude scoțiene, irlandeze sau suferi de mutația MC1R nu poți avea copii roșcați, însă, poți avea „gemeni irlandezi”.

Termenul de „gemeni irlandezi” duce imediat cu gândul la o serie de copii roșcovani și cu pistrui pe obraji și nas.

Ce înseamnă în realitate expresia „gemeni irlandezi”?👶👶

Expresia se referă la copii născuți de aceeași femeie în mai puțin de 12 luni. Putem „extinde” expresia la tripleți, adică 3 copii născuți la un interval mai mic de 3 ani.
Citește și ,,Sarcină gemelară+ superfetație,,! 😀

Fotograful scoțian Kieran Dodds
Fotograful scoțian Kieran Dodds a fotografiat șapte ani în întreaga lume oameni cu părul roșcat.

Ca mamă de gemeni cunoști întrebarea ciudată „Sunt gemeni?”, întrebare pusă chiar dacă aveți copiii îmbrăcați identic. În cazul „gemenilor irlandezi” apare această întrebare după vârsta de 3-4 ani, când diferențele de înălțime și greutate se diminuează considerabil, când comportamentul și nevoile lor sunt aproape aceleași.

copii roscati si pistruiati

Cum se vede din exterior acest comportament? Fix așa:

Persoanele străine ce văd acești copiii pentru prima dată nu pot face diferența între ei și le este mai ușor să îi perceapă la pachet, ca și gemeni.

Când a apărut efectiv această noțiune de „gemeni irlandezi”?👶👶

Pe la 1800 este răspunsul și are legătură cu marea imigrație irlandeză în Statele Unite și Anglia.

Majoritatea familiilor care au imigrat erau catolice și aveau un număr considerabil de copii cu diferență mică între nașteri, ca rezultat al lipsei de planificare familială în cuplurile sărace. Acest lucru a dus la întrebarea „Sunt gemeni?” și la răspunsul „Aproape gemeni, irlandezi”, ceea ce mai târziu s-a scurtat în „gemeni irlandezi”.

fete roscate

În utilizarea actuală expresia se referă la frați apropiați de vârstă, dar ține de tine cu ce ton o spui, asta pentru că sunt unele familii care nu sunt chiar atât de mândre de faptul că au copii atât de apropiați de vârstă. Cu toate astea, o familie mai citită, mai cultă, care cunoaște originea expresiei, ar putea pretinde cu mândrie ideea de „gemeni irlandezi” pentru a descrie perioada scurtă de timp dintre nașterile copiilor lor.

Revenind la titlul articolului și anume „Și tu poți avea gemeni irlandezi” cred că ai înțeles care sunt variantele pentru a avea acest tip de gemeni și anume:

*Ai rude irlandeze sau scoțiene
*Ai în familie mutația MC1R
*Ai 2 nașteri în mai puțin de 12 luni.

Totuși, trebuie să țineți cont că există și gemeni biologici irlandezi, căci Mama Natură și medicină își spun cuvântul de fiecare dată.

fete roscate cu parul lung

Dacă vrei să discutăm mai multe despre „gemeni irlandezi” sau orice altă întrebare despre sarcina gemelară te invit în grupul Mame de gemeni-Educație și Echilibru.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns