cum sa folosesti un covor senzorial ortopedic
Recomandari de produse si servicii

Cum să folosești covorașul ortopedic senzorial pentru gemeni: Tips & Tricks

Ai gemeni și te-ai întrebat cum să integrezi un covoraș ortopedic senzorial în rutina zilnică? Ei bine, nu este deloc complicat! Acest covoraș poate deveni un aliat de nădejde în creșterea și dezvoltarea armonioasă a micuților tăi.

Iată câteva tips & tricks care te pot ajuta să valorifici la maxim beneficiile acestui produs minunat:

 1. Timpul de joacă pe burtică:

Un mod excelent de a folosi covorașul ortopedic senzorial pentru gemenii tăi este să îi plasezi pe burtică și să le oferi timp să exploreze texturile, culorile și modelele acestuia.

Pe cât posibil lasă mânuţele şi picioruşele gemenilor libere. Acest timp de joacă nu numai că îi va ajuta să-și întărească mușchii gâtului și ai spatelui, dar și să își dezvolte abilitățile motorii fine.

mânuţele şi picioruşele gemenilor

2. Sesiuni de terapie senzorială pe covoras ortopedic senzorial:

Covorașul senzorial ortopedic poate fi folosit pentru a crea sesiuni de terapie senzorială distractive și benefice pentru gemenii tăi.

Plasează diferite obiecte texturate sau jucării pe covoraș și încurajează-i să le exploreze cu mâinile și picioarele. Acest lucru va stimula simțurile lor și îi va ajuta să-și dezvolte abilitățile motorii și cognitive.

3. Exerciții fizice:

Folosește covorașul ortopedic senzorial pentru a crea un spațiu sigur și confortabil pentru gemenii tăi să facă exerciții fizice. Poți încerca exerciții simple precum mersul pe vârfuri sau săriturile de pe o placă pe alta. Acest lucru nu numai că îi va ajuta să-și întărească mușchii și să-și îmbunătățească echilibrul, dar și să se distreze în același timp.

Set covorase ortopedice senzoriale

Să spunem că ai un model de covoraş cu cel putin 12 plăci. Le aranjezi în rând de câte două şi pui copiii unul lângă celălalt, apoi le spui să sară în diagonală pe placa din fată, câte unul odată, până ajung la capătul covorului ortopedic sensorial.

Poţi aranja plăcile şi în şir Indian, apoi le spui copiilor să sară peste câte o placă până la capăt de şir 😛

4. Timpul de relaxare:

Nu uita că covorașul ortopedic senzorial poate fi folosit și pentru momente de relaxare și odihnă. Plasează o pernuță moale și câteva jucării preferate ale gemenilor pe covoraș și încurajează-i să se odihnească și să se relaxeze acolo. Acest lucru le va oferi un spațiu confortabil și sigur în care să se retragă atunci când au nevoie de puțin timp pentru ei înșiși.

5. Explorarea mediului înconjurător:

Folosește covorașul senzorial ortopedic pentru a încuraja gemenii tăi să exploreze mediul înconjurător într-un mod sigur și controlat. Plasează covorașul în diferite locuri din casă și adaugă diverse obiecte sau jucării pentru ei. Acest lucru le va permite să-și dezvolte curiozitatea și să-și îmbunătățească abilitățile de explorare.

În concluzie, covorașul ortopedic senzorial poate fi un instrument extrem de util în creșterea și dezvoltarea gemenilor tăi. Folosește aceste tips & tricks pentru a integra cu succes acest produs în rutina zilnică a micuților tăi și vei vedea cum își vor îmbunătăți abilitățile și vor crește armonios sub îngrijirea ta atentă și iubitoare.

Citeşte şi Covoraș ortopedic senzorial – un instrument de explorare,  dacă simţi nevoie de mai mjulte informaţii despre acest tip de covor

Sau Cel mai bun covoraş ortopedic senzorial pentru copii dacă doreşti să vezi câteva modele de covoraşe senzoriale potrivite pentru copii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns