covor senzorial ortopedic
Recomandari de produse si servicii

Covoraș ortopedic senzorial – un instrument de explorare pentru 2 bebeluși

În căutarea produselor și serviciilor potrivite pentru micuții noștri, ne-am întâlnit adesea cu provocarea de a găsi soluții care să le ofere sprijinul necesar pentru dezvoltarea lor optimă. În acest sens, covorașul ortopedic senzorial a devenit o opțiune tot mai populară printre părinți. Fiind o mamă preocupată de bunăstarea copilului tău, îți propun să citești acest articol cu beneficiile și limitările acestui produs.

O incursiune în universul explorator pentru bebeluși

În drumul către a găsi cele mai bune soluții pentru micuții mei, am descoperit o comoară în lumea covorașelor: covorașul ortopedic senzorial. Da, copiii mei nu mai sunt bebeluși, dar asta nu mă împiedică să caut informații pentru mamele cu gemeni aflate la început de drum părintesc.

Revenind la covoraș,

Acum imaginează-ți o lume în care fiecare pas al bebelușilor tăi este sprijinit și încurajat să exploreze mersul armonios.

covor senzorial ortopedic

Acest covoraș minunat nu este doar un accesoriu pentru camera copiilor tăi, ci și un partener esențial în călătoria sa către autonomie și confort. Crede-mă că îți va prinde bine un moment de autonomie. Noi, mamele de gemeni, stim cel mai bine cat e de greu este sa gestionezi doi bebelusi curiosi in ale mersului de exemplu atunci cand faci curatenie.

camera copii

Noi, mamele cu gemeni, știm cel mai bine cât de greu este să gestionezi doi bebeluși curioși în ale mersului în același timp. Avem numai o pereche de brațe iar orice instrument sau produs care ne poate ține ocupat un copil fie și numai pentru câteva clipe este un mare ajutor.

Avantajele și beneficiile covorașului ortopedic sensorial în susținerea dezvoltării armonioase

Uite la ce contribuie un covoraș ortopedic:

• formarea corectă a arcurilor fiziologice ale tălpilor la copii;
• stimularea circulației sanguine;
• întărirea mușchilor tălpilor.

Unul dintre principalele avantaje ale covorașului ortopedic senzorial este suprafața lui, adică tipurile diferite de modele ce le imită precum:


 Iarbă-piesa moale
Pietricele- piesa tare, separate moale
Scoici -piesa tare
Nuci
Pietricele- moi, separat tari
 Melc tare, varianta mini
 Melc soft, mini
 Stea de mare piesa moale, mini
 Stea de mare (piesa tare) (mini)
Scoici si melci (piesa moale, separate tare
Arici


Aceste imitaţii de forme sunt benefice atât picioarelor, cât şi ochilor sau mâinilor când bebeluşul trece la studierea lor vizuală şi tactilă cu mânuţele.

covor senzorial ortopedic pentru copii

Un alt avantaj al acestui produs este portabilitatea lui. Adică îl poţi lua cu tine în deplasări precum la bunici sau în vacanţă.

Pentru dezvoltarea corectă și sănătoasă a tălpilor, este ABSOLUT necesar să se meargă pe suprafețe neuniforme. Și, de preferință, desculți.

Acest tip de covoraș se găsește într-o gamă variată, ceea ce ție, ca părinte, îți dă ocazia să alegi textura potrivită pentru copiii tăi. Adică poți alege elementele mai netede sau mai accentuate precum modele în relief, materiale moi, rigide, fine, rugoase, catifelate.

Pentru ce este necesar acest covoraș ortopedic senzorial

capacitatea sa de a susține dezvoltarea fizică și cognitivă a bebelușului tău.
• structura sa ergonomică oferă sprijin optim pentru coloana vertebrală și pentru dezvoltarea corectă a posturii, ajutând la prevenirea problemelor de spate în viitor.

*Bun pentru copil, dar și pentru cei mari, adică şi tu poţi face terapie senzorială odată cu micuţii tăi care învaţă tainele mersului  🙂 

cauta covorașul ortopedic senzorial


*pentru masaj, antrenament și întărirea tălpilor;
* pentru profilaxia piciorului plat, deformărilor valgus și varus ale tălpilor;
* pentru dezvoltarea percepțiilor senzoriale ale copilului și formarea unei reprezentări armonioase a lumii din jurul său;
*covorașele elimină eficient oboseala cauzată de eforturi statice prelungite și ajută la reducerea edemelor și a greutății la nivelul picioarelor.

Pe lângă aceasta, textura senzorială a covorașului încurajează explorarea și stimulează simțurile bebelușului, contribuind la dezvoltarea abilităților motorii fine și la îmbunătățirea coordonării. De asemenea, aceasta poate fi o soluție excelentă pentru a încuraja timpul pe burtică, esențial pentru întărirea mușchilor gâtului și a spatelui.

Mai mult decât atât, materialele din care este confecționat covorașul ortopedic senzorial sunt non-toxice și hipoalergenice, asigurând un mediu sigur și sănătos pentru micuții tăi.

Sfaturi pentru îngrijirea covorașelor ortopedice senzoriale


Recomandarile sunt preluate de la magazinele ce le comercializează  şi au fost grupate ca idei generale, însă, rămâne  în atribuţiile părintelui să verifice personal înainte sau după achiziţie care sunt recomandările de curăţare.

*Se recomandă curăţarea produsului în mod regulat. Se poate utiliza un aspirator cu o perie moale pentru a îndepărta particulele de praf şi alte impurităţi.

*Se poate curăţa sub jetul de apă cu un agent de curăţare delicat. Nu se utilizează înălbitori sau produse de curăţare agresive, deoarece acestea pot deteriora în timp materialul.

*După spălare, covorul trebuie uscat foarte bine în aer liber pe o suprafaţâ plană pentru a evita deformarea.

Dezavantaje și limitări: cunoașterea realității

Ca orice alt produs, covorașul ortopedic senzorial nu este lipsit de unele limitări. Unul dintre aspectele importante de luat în considerare este prețul acestuia, care poate fi mai ridicat în comparație cu alte opțiuni de covorașe disponibile pe piață.

SFAT

Poți să îl consideri în acest caz terapia de acasă, când produsul deja cumpărat te ajută în completarea terapiilor (acolo unde este nevoie) de recuperare.

Uneori, realitatea ne pune în faţa unor situaţii dificile iar persoanele care au leziuni sau boli inflamatorii ale pielii, leziuni, sindromul piciorului diabetic nu pot folosi acest produs.

De asemenea, este esențial să înțelegem că, în ciuda tuturor beneficiilor sale, este important să oferim și alte medii de cercetare și activități pentru dezvoltarea echilibrată a copiilor noștri. În plus, fiecare copil este unic și poate reacționa diferit la acest tip de covoraș, așa că este întotdeauna recomandat să monitorizăm reacțiile și să ajustăm în consecință.

Compară și alege cu înțelepciune: covorașul ortopedic versus opțiunile tradiționale

În timp ce covorașul ortopedic senzorial se evidențiază în ceea ce privește susținerea dezvoltării motorii și senzoriale a bebelușului tău, nu putem ignora opțiunile tradiționale, cum ar fi păturile moi și saltelele obișnuite. Acestea din urmă pot oferi, de asemenea, un mediu confortabil pentru odihnă și joacă, iar unii părinți le preferă pentru simplitatea și accesibilitatea lor.

covor senzorial rosu


În cele din urmă, alegerea între un covoraș ortopedic senzorial și alte opțiuni depinde în mare măsură de preferințele personale ale părinților, de nevoile specifice ale copilului și de bugetul disponibil.

Investește în confortul copilului tău

În concluzie, covorașul ortopedic senzorial este o investiție valoroasă în confortul și dezvoltarea optimă a bebelușilor tăi. Cu beneficiile sale evidente și atenția la detalii pentru sprijinul corect al corpului micuților tăi, acesta poate deveni un element esențial în camera lor. Cu toate acestea, este important să faci o alegere informată, luând în considerare atât avantajele, cât și limitările acestui produs. În final, confortul și siguranța copilului tău trebuie să fie întotdeauna prioritare, iar covorașul ortopedic senzorial poate fi un pas important în această direcție.

Pentru a descoperi mai multe despre aceste covorașe și opțiunile disponibile, îți recomand să explorezi mai multe surse online.
Uite top 9 covoras ortopedic senzorial pentru copii.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns