roxana gaidanof si fetele
Mama si copiii gemeni

DIN LUMEA MĂMICILOR CU GEMENI-Roxana Gaidanof

Salutare dragi mămici de gemeni sau femei însărcinate cu gemeni,
Continuăm cu Roxana Gaidanof seria de povești DIN LUMEA MĂMICILOR CU GEMENI.

Pe Roxana am cunoscut-o la un curs despre scris. Un curs care se potrivește atât creatorilor de conținut tip text, cât și antreprenorilor care vor să își prezinte mai bine activitatea în online și în scris. După ce am citit răspunsurile la întrebările din interviu am înțeles de ce era Roxana înscrisă în curs: trebuia să ne întâlnim să creăm ceva frumos. 🙂

Primul lucru frumos este acest interviu, la finalul căruia vă așteaptă o surpriză din partea Roxanei. 🙂

Dar, să nu mai amânăm surpriza și să începem interviul 😛

1) Cine este Roxana?
Sunt o ființă Divină, ca tine și ca celelalte miliarde de ființe care trăiesc pe acest Pământ.
Sunt o ființă care în această viață a ales să fie femeie, mamă, soție, profesor, terapeut, trainer, coach, speaker. Dar, mai presus de toate, a ales să fie cea mai bună versiune a sa cu fiecare zi care trece şi să aducă o schimbare în viaţa cât mai multor suflete pe care le întâlneşte, prin ceea ce este, știe şi face.

Prezentare Gaidanof Roxana

Ca să fiu succintă și să pun totul în 2 cuvinte mă definesc ca fiind Manifestation Coach, pentru că ghidez oamenii să-și depăşească blocajele, să-și schimbe perspectivele asupra situațiilor care apar în viața lor și să le rezolve, astfel încât să-și îndeplinească dorinţele, obiectivele și să trăiască viața pe care şi-o doresc. Folosesc în acest scop un mixt de instrumente, tehnici și practici care se potrivesc cel mai bine celui cu care lucrez, pe situația specifică fiecăruia.

2) Ce pregătire profesională areRoxana?
De când mă știu mi-a plăcut să învăț. Dacă ar trebui să aleg un singur cuvânt care să mă reprezinte atunci acela este CUNOAȘTERE.

Am căutat în permanență să aflu, să cunosc cât mai multe din cât mai multe domenii, dar, în special din zona de spiritualitate și ezoterism, fiind fascinată dintotdeauna de tot ceea ce este considerat „o minune” şi de ceea ce este dincolo de ceea ce știm, vedem, simțim.

Dar cum căile destinului sunt fascinante, formarea mea profesională a început într-un domeniu total opus și anume, am terminat Facultatea de Matematică și Informatică, după care au urmat studii de master și post-universitare de marketing și statistică. Dar până la urmă chemarea sufletului și-a spus cuvântul: am continuat peste ani cu formări ca și coach, trainer, terapeut, speaker.

3) Ți-ai dorit gemeni sau mai multe sarcini?
Interesant este că mi-am dorit gemeni de mică, chiar dacă nu am avut în familie astfel de cazuri. Fiind atât de fascinată, cum spuneam, de ce este dincolo de ceea ce vedem, știm și simțim, am vrut să văd dacă într-adevăr legătura dintre gemeni este așa puternică cum se spune, dacă își simt atât de bine trăirile și emoțiile unii altora, cât de asemănători sau diferiți sunt, ș.a.m.d…

4) Cum a fost momentul când s-a confirmat sarcina gemelară?
În perioada premergătoare confirmării sarcinii conduceam destul de mult. Într-o dimineața îi spun iubitului meu că mă simt foarte obosită în ultimul timp și că ar trebui să o las mai ușor cu atâtea drumuri, fără să-mi treacă o clipă prin minte că aș putea fi însărcinata. 🙂 La scurt timp după această conversație, dându-mi seama că ceva se întâmpla, îmi fac un test de sarcină, care aproape instant a ieșit pozitiv. Zic: „Nu se poate!” Și am mai făcut unul. Același rezultat.

Îmi programez o ecografie, mergem împreună, și în timp ce așteptam să-mi vină rândul, el iese afară să vorbească la telefon. Nu știu cum, dar mă ia înaintea altor persoane și intru fără să mai apuc să îl anunț. Doctorul îmi spune că o să am gemeni, iar eu super fericită îl întreb: „Sigur?”, în sensul că dacă a văzut bine. 🙂 Îmi aduc aminte perfect răspunsul lui, chiar dacă au trecut mai bine de 13 ani de atunci: „Sigur, o să fie când o să naşteţi.
Ies afară și îi spun iubitului meu:

Hai să mergem!
-Cum? Gata? Mă întreabă el uimit, știind că în fața mea erau mai multe persoane.
-Da! M-au chemat mai repede.
-Și? Ce a spus?
-Ca o să avem gemeni, îi spun eu zâmbind.
-Sigur? Mă întreabă el.
-Sigur, o să fie când o să nasc, îi răspund eu zâmbind.
Îmi zâmbește și el și plecăm fericiți.

4) Ce impact a avut vestea sarcinii asupra familiei?
A fost o veste binevenită, chiar dacă neașteptată, dar o veste care ne-a bucurat pe toți.

5) Ce impact a avut sarcina asupra activității tale?
Mi-am continuat activitatea normal, până am intrat în prenatal. Apoi am ales ca timp de doi ani să stau acasă cu fetele, considerând că este mai important să le ofer suportul emoțional de care au nevoie în această perioadă, decât să mă întorc la job-ul meu.

6) Cum a fost sarcina?
Din fericire am avut o sarcină ușoară, ca și nașterea de altfel, ce mi-a permis să fac tot ceea ce am vrut: am lucrat, am călătorit, chiar am condus până în penultima zi. A fost o perioadă frumoasă. Îmi aduc aminte că râdeam foarte mult, ascultam muzică și făceam tot felul de lucruri care să-mi bucure sufletul.

7)Dar nașterea, a fost o naștere prematură?
A fost o naștere normală, la termen, fără complicaţii sau alte inconveniente, astfel că după 3 zile eram acasă.

8) Ai avut așteptări în sarcină?
Nu. Dar nu am așteptări în general. Consider că atunci când ai așteptări apare și dezamăgirea, astfel că vreau să trăiesc totul așa cum vine, pentru că tot ceea ce se întâmplă în viața noastră, indiferent cum percepem noi a fi acel eveniment, este îngăduit de Dumnezeu pentru creșterea, evoluţia și binele nostru. Asta nu înseamnă că nu am dorințe, obiective, lucruri care vreau să se întâmple, doar că după ce mi le stabilesc mă detaşez emoțional de ele.

10) Ce fel de haine ai purtat pe timpul sarcini?
În mare parte am purtat rochii, pentru că îmi plac și mi se părea și mai simplu de îmbrăcat. 🙂

11) Ai câteva recomandări în această privinţă?
Nu sunt cea mai indicată persoană să vorbesc despre haine. Nu sunt genul de femeie care pierde ore în şir prin magazine. În general cumpăr haine doar când îmi place ceva în mod deosebit sau când am o necesitate.

12) Ai folosit trucuri, terapii, recomandări de la specialiști?
Nu. Nu am citit cărți de specialitate despre ce trebuie să fac în luna X sau Y, sau după ce se nasc fetele, cum trebuie să fac un lucru sau altul. Tot ce am făcut a fost să respect indicațiile medicilor în ceea ce privește controalele și analizele specifice fiecărei etape și să îmi urmez intuiția.

Dacă ar fi să recomand un „truc” pe care femeile să îl folosească în perioada sarcinii și nu numai, este să fie prezente în viața lor, să trăiască în „aici” și „acum”, să renunțe la gândurile negative de genul: „ce o să fac eu dacă…”, „cum o să mă descurc când…”, să se bucure de fiecare moment fără să își facă griji inutil şi să fie cât mai fericite. Cred că asta e rețeta ca să avem o sarcină ușoară și frumoasă.

O întrebare pe care o adresez de fiecare dată când văd pe cineva stresat sau că își face griji este următoarea:

„Dacă te stresezi/îţi faci griji, reușești să rezolvi situația respectivă mai repede sau mai bine?”.

Invariabil răspunsul este „Nu”. Și atunci, de ce să continuăm să o facem? Din contră, în momentul în care mă stresez sau îmi fac griji, blochez soluțiile pe care aș putea să le găsesc dacă sunt într-o stare de liniște și pace.

Da, știu, vor spune multe mămici: „Cum să fiu calmă și liniştită când am atâtea probleme?”. Realizând că primul pas pentru a ieși dintr-o situație neplăcută este să te liniștești. Vă las un mic exercițiu pe care puteți să îl faceţi oricând vă simțiți într-o stare neplăcută:

Astupați-vă nara stângă și respiraţi profund, doar pe nara dreaptă, de câteva ori, până simțiți că începeți să vă schimbați starea și începeți să vă liniştiţi. Apoi, din această nouă stare veți putea să găsiți și soluții la problema voastră.
Partea stânga a corpului este conectată la emisferă dreaptă, răspunzătoare printre altele și de emoțiile noastre, astfel că în momentul în care astupăm nara stângă, blocăm emoțiile.

Conform mai multor studii avem în medie între 50.000 și 70.000 de gânduri pe zi, dintre care 70% – 80% sunt negative, iar 95% sunt repetitive. E important să conștientizăm care sunt acele gânduri negative și să le transformăm în sens pozitiv.

Am creat un curs on-line „De la dorința la materializare” în care explic cum învăţăm să ne conştientizăm gândurile, apoi, o dată conştientizate, cum putem transforma gândurile noastre negative în gânduri pozitive, astfel încât să facem din mintea noastră un aliat care să ne susţină în a trăi o viața frumoasă și echilibrată.

13) Cum au fost primii 2 ani de viață cu gemenele? Care a fost cel mai provocator lucru de făcut pentru fete?
Primele 3 luni mi s-au părut foarte grele. Eram 3 adulţi: eu, soțul și mama mea, și abia le făceam faţă. Aproape că nu era nicio sincronizare în programul lor și cumva eram la foc continuu, fie încercând să le adormim, fie să le schimbăm, să le facem baie, fie să le pregătim laptele. Din păcate nu am avut suficient lapte cât să le alăptez și a fost nevoie să suplimentez cu lapte praf.

O altă etapă, pe care am perceput-o ca fiind foarte dificilă, a fost perioada diversificării. Toată ziua mea era dedicată preparării alimentaţiei lor și a meselor în sine, pentru că fetele mâncau foarte greu, cu multe avioane, cântecele și alte tertipuri.

După vârsta de 1 an mi s-a părut mai ușor, dar a apărut o altă provocare. Între 1 și 2 ani se trezeau noaptea, când una, când cealaltă, în crize de plâns atât de puternice că singurul lucru care reuşea să le liniștească era o plimbare cu mașina.

14) Ce ne poţi spune despre prematuritate?
Nu am trecut prin asta ca să pot vorbi din experiență, pot să vorbesc doar din perspectiva terapeutică a unor oameni precum Jacques Martel, care au studiat mulți ani cauzele bolilor și acţiunilor.

Jacques Martel spune că unul dintre motivele pentru care apar nașterile premature este acela că „mama nu se simte suficient de puternică pentru a purta copilul până la termen și că dorește inconștient să se debaraseze de el”.

Găsiți mai multe în cartea lui „Marele dicționar al bolilor și afecţiunilor”. Este o carte pe care o consider un „must have” în orice casă.

Un alt motiv pentru care apar nașterile premature sau alte probleme la copii, din perspectiva mea, din ceea ce am văzut în practica terapeutică, au ca și cauză karma personală sau de neam.

15) Cum sunt gemenele acum?
Diferite. 🙂

fetele roxanei gaidanof

Atât de diferite că parcă nu ar fi nici măcar surori, cu atât mai mult gemene. Nu au nimic în comun, de la aspectul fizic, până la pasiuni, lucruri care le plac, prieteni. Dar, cu toate aceste diferenţe, sunt atât de unite în momentul în care cineva intervine asupra uneia dintre ele într-un mod pe care ele îl percep negativ, indiferent cât de mic sau neînsemnat ar fi acel lucru.

16) După naştere ai revenit la activităţile tale dinainte de sarcină?
Nu. După sarcină au urmat aproape 5 ani de căutări. Au fost ani în care am schimbat mai multe domenii de activitate, până în 2014, când am început să mă ocup serios de evoluţia mea spirituală.

De atunci, am citit foarte mult, am urmat foarte multe cursuri și formări. De la cursuri de public speaking, leadership, până la formări ca și coach, trainer, terapeut Theta Healing, Reiki, hipnoză, radiestezie și altele. Mai presus de toate acestea, am lucrat foarte mult cu mine, am testat tot ceea ce învăţam, citeam, auzeam pentru a vedea aplicabilitatea practică a tuturor acestor lucruri în creșterea calitativă a vieții mele, pentru ca apoi să pot da mai departe oamenilor ceea ce am văzut că a funcționat cel mai bine și m-a ajutat cel mai mult în creșterea mea.

Sunt o persoană axată pe eficiență, astfel că, prima întrebare pe care mi-o adresez atunci când am ceva de rezolvat, când apare o nouă provocare este următoarea:

„Care este cel mai simplu, rapid și eficient mod prin care pot să rezolv această situație?”.

Nu sunt de părere că:
„Trebuie să muncim din greu”,
„Trebuie să mă chinui pentru a obţine…” şi aici poate fi orice,
„Trebuie să sufăr” și multe altele din aceeași categorie.

De-a lungul acestor ani, pe lângă şedinţele de lucru 1 la 1, am creat atât pentru copii, cât și pentru adulţi mai multe programe prin care să pot aduce o schimbare reală în viața. Amintesc acum câteva dintre ele:

  • „Învăţ cum să învăţ”,
  • „Schimbă-ţi mentalitatea, creşte-ţi businessul”,
  • „De la angajat la antreprenor”,
  • „De la relații toxice la relații armonioase”,
  • „Secretele unei vieți împlinite”,
  • „De la dorința la materializare în 3 pași simpli”, Am cursuri de reiki, radiestezie și multe altele.

17) Ce face Roxana astăzi?
Acum pregătesc ceva ce îmi este foarte drag și consider că este încununarea tuturor acestor ani de acumulare și transformare și anume un retreat: „Drumul către MINE începe ACUM”.

Acest retreat ce se va desfăşura în perioada 13 – 15 mai, este gândit să le scoată pe participante din zona de confort, să-și redobândească încrederea în ele și în capacităţile lor, să-și depăşească frici, blocaje pe care nu credeau că le pot depăşi și multe alte surprize.

Nu o să dau mai multe detalii pentru că acest retreat se bazează pe elementul surpriză și nu vreau să se știe exact la ce să se aștepte participantele. Vreau doar să aibă deschiderea necesară de a se lăsa ghidate, astfel încât să plece simţind că POT orice, că sunt valorizate și apreciate pentru ceea ce sunt și că și-au regăsit puterea interioară.


Ar mai scrie Roxana răspunsuri la întrebări, dar momentan este suficient. Nu de alta, dar nu aș mai avea loc să anunț concursul. 😀

Despre ce este vorba:

Mămica de gemene şi specialistul Roxana Gaidanof dorește să ofere unor mămici de gemeni 5 ședințe individuale cu ea. Mai precis vor fi 5 mămici cu gemeni câştigătoare a câte o ședință individuală. Modul de desfășurare se discută ulterior cu Roxana.

Ce trebuie să faceți?
1.Vă abonați la blogul Pentru mame de gemeni- se face din josul paginii de blog.
2.Răspundeți la un chestionar creat de Roxana.
3.Adresa de e-mail folosită la chestionar trebuie să fie identică cu cea de abonare la blog.
4.Nu este obligatoriu, dar am aprecia distribuirea articolului.
5.Concursul este valabil până pe 17 aprilie 2022 ora 23.59. Pe 18 aprilie Roxana va face extragerea câștigătoarelor prin tragere la sorți. Revenim cu câștigătoarele într-un up-date la interviu și în e-mail-ul cu care vă abonaţi la blog, e-mail identic cu cel cu care vă înscrieți și în chestionar.

Pentru mai multe interviuri cu mămici de gemeni accesați acest link.

Până la următorul interviu vă doresc multă sănătate și multe zâmbete colorate.
Semnat,

Georgiana, mamă de gemeni

mama de gemeni, Georgiana Țonef-Filip

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns