Salutare 🙋♀️ mămici cu gemeni, iubite, mătușici sau bunici,
Astăzi voi vorbi despre sustenabilitate în zona de produse menstruale. Destul de intim, personal și TABOO acest subiect, dar tare important de abordat.
În acest articol voi răspunde la câteva întrebări importante pentru mine, dar cu relevanță pentru „toate persoanele care menstruează”.
Numele Subtitlurilor
Cam nefericită exprimarea din ghilimele, dar asta găsești în momentul în care execuți o acțiune de căutare. Bine, căutarea aceasta se numește research și are legătură cu pregătirea mea profesională. Profesie pe care o practic sub numele de blogger între două viroze ale gemenilor mei.
Trebuie să precizez că subiectul de astăzi nu este abordat la întâmplare, ci în cadrul concursului Spring SuperBlog 2022, după o perioadă de testare a unui produs din această categorie controversată:
CHILOTUL MENSTRUAL de la Femi. Eko®
Acum arăt întrebările, urmate de răspunsuri:
*Sunt scumpi acesti chiloti menstruali ?
Dacă te referi la faptul că dai mai mulți bani odată, poate da, sunt scumpi. Dar, sunt fix câți bani ai da pe absorbante sau tampoane într-un an. Chiar te invit să faci un calcul. 😀
*Sunt mărimile potrivite?
Da. Aș spune cu vreo jumătate de măsură mai mari. 😛
*Cum aleg mărimea la chiloti menstruali?
Personal m-am măsurat cu o riglă a copiilor (din aceea de 25 de cm 🙂 ), dar, tu poți să cauți mărimea la pantalonii pe care îi porți.
*O pereche face diferența?
DAAAAAAAA! Și spun asta cu mare drag. Spun asta pentru că suprafața absorbantă este cu mult mai mare față de un absorbant extern mărime XXL/De noapte.
*Spălarea lor îmi pare total neigienică și bănuiesc că trebuie spălați manual, nu?
Spălați complet nu, ci numai clătiți în momentul când schimbați chiloții.
Este necesară clătirea dacă vreți să se spele mai ușor ulterior în mașina de spălat sau
dacă nu vreți să amestecați acești chiloți cu restul lucrurilor pe care le puneți la spălat.
L.E. 2 aprilie 2024
Pentru a scăpa de idea de lipsă de igienă, Femi.Eko şi-a completat portofoliul de produse menstruale cu un Spray de curățare.
Acesta este dezvoltat cu experți în cercetare pentru igienizarea rapidă și eficientă a produselor tale intime, conceput cu grijă pentru sănătatea ta intimă și pentru îngrijirea îndelungată a produsului menstrual.
Pentru ce este recomandat? Indiferent dacă folosești cupe menstruale, discuri menstruale sau chiar jucării sexuale, spray-ul de curățare Femi.Eko
este ideal pentru igienizarea acestora între utilizări, fără nevoia sterilizării frecvente.
*Bănuiesc că sunt realizați din materiale sintetice. Nu crează reacții alergice, sensibilități?
Nu crează probleme medicale dacă la asta te referi. Oricum nu mai mult sau diferite de alte tipuri de lenjerie intimă cumpărată în mod normal.
*Cui este destinat acest produs? De unde știu că este pentru mine?
„Gama sustenabilă, de produse ecologice, reutilizabile și sănătoase (în acest articol este vorba de chilotul menstrual) este dedicată femeilor cu menstruații normale sau abundente, adolescentelor, lăuzelor, post-partum și femeilor ce trec prin menopauză. „ Sursa -Femi. Eko
Bonus, pe site-ul magazinului ai un Test de compatibilitate. Răspunde acelor întrebări iar la final ai 1-2 produse recomandate, rezultate din răspunsurile tale. Aici digitalizarea a scurtat cel puțin o conversație cu un consultant al magazinului online, totul reducându-se la câteva click-uri într-un test.
*Pentru siguranța mea, pot să folosesc chilotul menstrual în combinație cu un alt produs pentru perioada menstruală?
Clar DAAAAA, dacă această combinație îți dă ție siguranță, protecție și încredere.
*De ce nu am auzit până acum de această marcă?
Pentru că nu s-a promovat până în acest moment. Brandul este lansat anul trecut, în 2021. Acum, odată cu venirea primăverii (cel puțin în calendar 😛 ) începe și promovarea acestor produse sustenabile și reutilizabile.
Pentru că în fiecare primăvară înflorește și femeia, devenind mai deschisă la nou, la sustenabil și mai ales la economic pe termen lung. Adică fix potrivit pe partea de Educație și Echilibru din denumirea grupului meu de nișă, Mame de gemeni- Educație și Echilibru
„Credem că perioadele menstruale sunt cool dacă folosești produsele potrivite. PUNCT. ” Sursa-femieko.com
*Totuși, pot să găsesc ceva informații diferite de cele aflate pe site-ul producătorului?
Da, dar vei găsi în primă fază activitatea mea de blogger și anume:
În canalele mele de Social Media:
***Facebook – grupul meu nișat ( Mame de gemeni-Educație și Echilibru), grupuri din care fac parte (Organizează.Economisește.Trăiește, Mamuki – tribul mamelor și Retreat Camps)
***LinkedIn- contul personal
Am ales aceste canale media pentru că acolo se găsește publicul țintă al acestui produs. Public ce este mamă, femeie ce face sex, femeie ce economisește, organizează și trăiește în consecință cu alegerile ei, femeie ce merge în retreat pentru ea și psihicul ei.
Deși inițial am gândit testarea chilotului menstrual pentru comunitatea mea de mămici cu gemeni și doream să îl prezint ca pe acel obiect comod și capabil să te scape de o grijă în plus, am decis până la urmă să nu fiu egoistă. 😛
„Persoane care menstruează” sunt prezente și în alte grupuri sau canale de Social Media. Persoane care parcă ar vrea să întrebe, să testeze, să își facă propriile păreri și trăiri dar, nu au ocazia să comenteze pentru că nu există astfel de postări.
Taboo, rușine, educația de acasă, religia, lipsa unei exprimări corecte sau femei introvertite nu vorbesc, nu caută informații și implicit nu află de produsele sustenabile pentru menstruație.
Nu află că acel chilot menstrual are și alte culori decât deprimantul negru, nu află că absorbantele textile sunt confecționate și cu fibră de bambus alături de alte straturi absorbante. Nu află că aceleași produse textile pot fi folosite atât pentru incontinența urinară cât și pentru perioada de lăuzie. Ba mai mult, nici măcar forma lor nu o știu.
Dar, pentru aceste femei dornice de informații și testări vin eu cu două instrumente. Primul este un joculeț pe platforma Wordwall, platformă educativă. 😀 L.E. AM renuntat la platforma.
Instrumentul 2 este un chestionar care dorește să adune informații fix de la persoanele timide sau cele care nu doresc să se afle că sunt interesate de ceva anume. Până la urmă menstruația este personală, nu comună.
Chestionarul a fost postat pe Facebook și LinkedIn iar până în acest moment a fost completat de 82 de persoane.
Extras din chestionar:
*𝔸𝕚 𝕒𝕦𝕫𝕚𝕥 𝕕𝕖 𝕡𝕣𝕠𝕕𝕦𝕤𝕖 𝕞𝕖𝕟𝕤𝕥𝕣𝕦𝕒𝕝𝕖 𝕣𝕖𝕦𝕥𝕚𝕝𝕚𝕫𝕒𝕓𝕚𝕝𝕖? 🤓
67 răspunsuri de DA
*𝔸𝕚 𝕗𝕚 𝕕𝕚𝕤𝕡𝕦𝕤ă 𝕤ă 𝕗𝕠𝕝𝕠𝕤𝕖ș𝕥𝕚 𝕡𝕣𝕠𝕕𝕦𝕤𝕖 𝕞𝕖𝕟𝕤𝕥𝕣𝕦𝕒𝕝𝕖 𝕥𝕖𝕩𝕥𝕚𝕝𝕖? 🤔 Da o notă de la 1 la 5 pentru Chilot menstrual şi o alta notă de la 1 la 5 pentru absorbante textile.
„1 şi 1. Mi se pare pierdere de timp să stau să le curăţ. Pe lângă asta mi se pare că ar arăta ca un crime-scene apa în care le curăţ, nu îmi dau seama cum ar afecta alte haine dacă le-aş spăla în maşină, iar singure nu le-aş spăla pentru că mi se pare risipă de apă şi de energie, iar de mână refuz să spăl cam orice.”
„1 pentru ambele, dar aş testa de curiozitate chilotul menstrual doar dacă mi se oferă gratuit”
„Nu, am testat absorbantele reutilizabile și nu sunt suficient de utile pentru mine. „
„Aş încerca ambele, 5 pentru chilot menstrual, 3 pentru absorbante textile. „
*𝔼𝕤𝕥𝕚 𝕚𝕟𝕥𝕖𝕣𝕖𝕤𝕒𝕥ă 𝕕𝕖 𝕠 𝕠𝕗𝕖𝕣𝕥ă 𝕝𝕒 𝕡𝕣𝕠𝕕𝕦𝕤𝕖𝕝𝕖 𝕞𝕖𝕟𝕤𝕥𝕣𝕦𝕒𝕝𝕖 𝕣𝕖𝕦𝕥𝕚𝕝𝕚𝕫𝕒𝕓𝕚𝕝𝕖?
43 răspunsuri DA
Chestionarul din Google Docs poate fi accesat aici–>https://forms.gle/V7SFzpjt2nSSmJsYA
„Femi.Eko este despre un corp sănătos și o Planetă fericită, iar aceasta ne va ghida în tot ceea ce planificăm, facem și spunem. ” Sursa-femieko.com
Experienţa mea cu chiloții menstruali Femi.Eko® 🙈
În primul rând am fost surprinsă de ambalajul biodegradabil în care se găsea cutiuța produsului meu.
Surpriză cu numărul 2 a fost foaia de hârtie în interiorul căreia se găsesc seminţe de flori. Am fost foarte tentată să mă duc la primul ghiveci și să plantez semințele, dar cum mai aveam în casă alte semințe de flori am decis să las această plăcere gemenilor mei de aproape 6 ani. Avem semințe și jardiniere noi, dar, încă nu am luat și pământul potrivit pentru flori 😛
Trebuie să recunosc faptul că eu am cunoscut și un alt model de chilot menstrual. Cele două modele nu se pot compara și nu cred că este cazul de detaliat, dar voi continua să îmi prezint experienţa cu modelul de la Femi.Eko.
Mărimea aleasă de mine este 2XL. Și asta pentru că m-am măsurat cu o riglă școlară: P Cred că îmi era mai potrivită mărimea XL 😀 Dar nu-i bai.
Tot chilotul este negru iar materialul din interior are un efect de iluzie optică. Mai precis dovada existenței menstruației pe ei nu se vede. Poate un efect de material umed. Ceea ce mi-a dat impresia că luna aceasta menstruația mea s-a etalat pe hârtia igienică și pe absorbantele folosite între spălările chilotului menstrual. Dar, crema, mama ei de cremă de hemoroizi 🙈s-a văzut pe chilot 🙁
Am folosit chilotul menstrual de 3 ori, de la lăsarea serii până dimineața.
Mă schimbam la toaletă, puneam chilotul în chiuvetă și lăsam să curgă apă 2-3 minute. Materialul nu se umple masiv cu apă ca un balon, iar chiuveta nu capătă un aspect de „crimă”.
Recunosc că i-am uscat pe calorifer, timp în care am încercat constant să gonesc pisica de lângă/de pe ei 😀 Între timp pisica a născut 4 puiuți și a uitat de chiloții mei 😛
Suprafața absorbantă de la acest model de chilot menstrual este cu mult mai mare decât am crezut. Oricât de agitat ai avea somnul, dovada menstruației rămâne în acest chilot.
Da, aspectul este „bătrânesc”, model simplu și cu talie înaltă. Dar este tare comod, subțire pentru ceea ce trebuie să facă și fin în afara părților absorbante.
Recomandare personală
Pentru perioada menstruală: 3 perechi de chiloți menstruali cred că ar face mai practică îngrijirea personală din această perioadă. Respectați recomandările producătorului în privinţa spălării și depozitării.
Fondatoarea Femi.Eko Narcisa Mirabelă Christiansen a creat această gamă în primul rând pentru ea, ca o soluție la nevoile ei de proaspătă mămică, apoi ca o alternativă la produsele clasice de igienă feminină.
Este știut faptul că produsele clasice de igienă feminină sunt DE UNICĂ FOLOSINȚĂ
, ceea ce crează constant o cantitate mare de deșeuri.
Prin folosirea produselor sustenabile „ușurăm” anual planeta de câteva tone de deșeuri. Prin folosirea produselor sustenabile economisim bani ce pot fi direcționați către altă zonă ce necesită implementare de programe sustenabile. Unul foarte important ar fi zona de educație a copiilor, căci ce este învățat de mic, se uită greu.
Recunosc că am rezonat mai repede cu produsul pentru menstruație fără să știu că el provine de la un brand danez. Acum parcă îmi este și mai drag acest brand și îl voi considera în aceeași zonă de confort cu Hygge, un adjectiv danez și norvegian frecvent utilizat, ceea ce înseamnă „confortabil”, „plăcut”, „frumos”, „bun”.
Hygge are chiar mai multe conotații cum ar fi „protejat”, „intim”, „cămin confortabil”, „dulce”, „pitoresc”, „confort”, „mic, dar frumos”, „drăguț”. Sursa-Wikipedia
Cu acest Hygge în suflet s-a creat și o campanie de ajutorare a femeilor refugiate din Ucraina. Fondatoarea Femi.Eko Narcisa Mirabelă Christiansen a creat noi instrucțiuni în limba ucraineană pentru produsele pregătite pentru donare. Pachetele au fost oferite către Crucea Roșie.
De scris aș mai scrie, dar tare mă îndepărtez de comunitatea mamelor cu gemeni. Nu v-am uitat și nici nu schimb subiectele abordate pe blog, dar, din când în când se merită să fac și articole informative sau de testare anumite produse.
Dacă v-am scos din zona voastră de confort îmi cer scuze, dar vă rog totuși să îmi iertați „scăpările”. Nu o fac cu rea voință, ci cu dorința de a aduce un plus de informații și de echilibru într-o viață și așa agitată de copilașii noștri.
FemiEko are și o serie de clipuri video educative, precum acesta 🙂
Și încă ceva:
Când femeia este la menstruație nu înseamă că nu poate face sex/dragoste. Nu este interzis, nu este dureros, nu este dăunător. Ba chiar reduce crampele și durerile acolo unde ele există. Sau, calmează fiara în care se transformă unele femei 😛
Împărtășește cu prietenele tale ce ai aflat despre chiloții menstruali si fă o diferența în lume. Adevărata schimbare începe cu o femeie, tu, și continuă una câte una… cu noi toate, împreună pentru o nouă perioadă #fărăSTOP.
Citește și articolul despre chiloții menstruali ANALUCA
Sau despre colanții menstruali Femi.Eko
Foarte interesant si detaliat si recunosc ca mi-ai atras atentia si chiar as vrea sa ii incerc. Multumesc frumos!
Daca vei completa chestionarul din articol poate vei primi o oferta personalizata 🙂
Minunat articol, cu explicare clare, pe intelesul tuturor, cu detalii pe care multa lume se fereste sa le scrie negru pe alb. Sincera sa fiu, nu stiam ca exista chiloti menstruali.
Multumesc pentru apreciere.
Acesti chiloti exista de cativa ani. Acum 5 minute mi-a spus o mamica ca ea cumpara de pe AliExpress pentru fetita ei.