Mama si copiii

Cafe-ponturi pentru mame

Salutare,

Astăzi m-am trezit la 6.30. Un copil era prea somnoros să își sufle nasul, așa că a decis că este mai bine să mai tragă de el vreo 20 de minute. Adio somn. Fac drumul către baie, mă împiedic ritualic de cele 3 pisici. Revin în bucătărie, pun să fac cafea măcinată apoi o pun în cafetieră și mă așez meticulos la masă cu o carte în față și un marker.

cafea de dimineata


Îmi era dor de această poziție, dar și de liniștea unor minute în care să pot să citesc și alt ceva în afară de povești și exerciții de grădi. Dar, mai arunc un ochi pe telefon și văd cum îmi sunt recomandate articole cu și despre cafea. Citesc pe diagonală ceva și rețin:

*Poți să bei cafea în timpul alăptării dacă te rezumi la 2-3 CEȘCUȚE– nu mai este cazul meu.
*Efectul maxim al cafelei se simte la aproximativ 1,5 ore de la consum- aha, deci nimic nu face minuni.
*Ajută la imunitate- zice un medic, deci îl cred.

ajuta sistemul imunitar


*Cafeaua dă dependență- nu mie 😛 eu am învățat să beau cafea târziu, la 27 de ani, când mai toate tabieturile îmi erau deja formate 😀
*Previne diabetul zaharat și obezitatea – bun, aici cred că nu dă rezultate la mine căci sunt… bine împănată, dar îl cred pe dom doctor.

previne diabetul


*Cafeaua se ține în recipiente ermetice, închise la culoare și ferite de căldură.
*Se poate depozita în frigider sau congelator pentru o perioadă mai mare de timp – ă… ce? Clar nu m-am trezit.

Despre blog clik pe poza

Mai plusez și eu cu câte ceva, ce naiba, doar am făcut filosofie:

-Verși cafeaua: pictează sau scrie un cuvânt din cafea.

-S-a adunat prea mult zaț: SPA la tine acasă, seara târziu, după ce culci copiii.

exfoliere cu cafea etolie
arhiva personala


-Ai numai cafea boabe: bun prilej de a măcina, în acest fel nu mai auzi cum se ceartă copiii pe coada pisicii.
-Închei lista cu un articol pe care l-am trecut în seria de citit mai târziu, de, este pe blogul de la Policlinica Regina Maria.


Pun cafea în cană și completez cu lapte. Iar s-a terminat cutia. Dau și pe jos puțin, așa din neatenție, ocazie cu care scriu cuvântul „mama” din cafea cu lapte.


Se trezește copilul ce trăgea de nas. Apare în bucătărie gata îmbrăcat de grădi – ce minune. După două gâdilături apare și copilul doi. Vrea în brațe, dar e și cu bebe miau. Îi drăgănesc nițel pe ambi, apoi îl rog să se schimbe de grădi. Eșuează lenevos și ajung să îmbrac copilul semi despuiat.

Între timp copilul 1 mă întreabă unde este cafeaua sau dacă mi-am făcut. Mă panichez în primă fază, de ce mă întreabă asta? Dar îmi amintesc că am luat-o din bucătărie și este pe birou. Acolo rămâne până revin de la grădi.

Revin, verific niște haine puse la uscat, hrănesc câinele cu ceva ciorbă rămasă de ieri și deschid calculatorul. Am de scris un articol pentru concursul SuperBlog 2021.

Încep firav să scriu, adaug linii tip schemă, completez cu câte o gură de cafea până aproape termin cafeaua. Hopa… Dar între timp mi se face foame. Nimic de mâncat, deci pun niște pateuri congelate direct la cuptor și mă întorc la laptop. Scriu, șterg, citesc niște e-mail-uri cu oferte. Nu cumpăr nimic și… simt miros de fum. Nasol, gata micul meu dejun. Pun pe o farfurie arsurile și le aduc la laptop.

cafea cu pateuri

În pauza de scris culeg ce este comestibil și mă cert pentru gafă. Nu îmi doream să mă parfumez cu fum… Mai am și drum la notar. Cu siguranță mă va întreba dacă am asigurare la casă, așa, de complezență.

În general îmi iau cafea cu mine când plec. O fac pe gustul meu și ies mai ieftin. Dar acum nu iau. Frig, ceva stres și multe acte la mine m-au determinat să aștept venirea acasă pentru o altă cafeluță.

Revin acasă iar de această dată pun și sirop de cafea cu aromă de alune de pădure. O încălzesc bine.

Notă pentru mine: păstrează niște zaț, că de, nu e vremea de mers la tratament SPA, dar un frecuș cu aromă de cafea tot pot avea parte. Nu de alta, dar sunt sătulă de stereotipurile despre mame:


Suprasolicitată– este epuizată şi arată acest lucru – normal, este mamă
Stă acasă – prioritizează copiii, nevoile partenerului şi responsabilităţile de acasă- păi na, adică tot stă acasă, să facă și ea ceva…
Ideală– Jonglează cu mai multe responsabilităţi şi le duce până la capăt, fără să pară stresată. – Zic eu, este.
Muncitoare, echilibrată – nu e o mamă ideală, dar e ambiţioasă şi dedicată- atâta ambiție mai are și ea cu muci pe umăr, că de, este sezonul virozelor.
Non-tradiționalistă– Modernă, cu gândirea liberă – face alegeri care sunt bune pentru ea şi familia ei- da, în detrimentul bugetului.
Tradiționalistă: Întruchipează rolurile care sunt aşteptate de la o femeie, crede că principalul scop este de a creşte copii şi de a avea grijă de casă- crede, dar între timp s-a inventat Netflix 😛
Lenesă: Nu este mămoasă, atentă sau muncitoare – se aplică doar mamelor care stau acasă. Da, fix în alea două zile de wikend când este soțul acasă și își permite să fie gripată.

Îmi aduc aminte de articolul cu cafea de specialitate. Dau iama în bucătărie să revăd ce scrie pe cutiile mele de cafea boabe: Etolia-INDONESIA JAVA BLAWAN și Etolia- ESPRESSO.

cafea etolia


Deși nu sunt adepta lui Espresso prin cafenele, acest Etolia Espresso îmi pare mai aromat. Cel puțin în comparație cu sortimentul INDONESIA JAVA BLAWAN, care are ca descriere „Gust condimentat, lemnos, ușor fructat. Note de piper verde.”

Recomandare – nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Căutați magazinul online kfea.ro unde găsiți printre alte sortimente Etolia și cafea de specialitate, cafea boabe, cafea măcinată. Dar, în categoria de COMPLEMENTARE mai au cutii din lemn pentru ceai cu 12 compartimente, termos inox cu râșniță inclusă și sacoşă din pânză, deci sunt adepții ecologismului.

Ceasul arată ora 17 iar eu articolul nu l-am terminat, dar cuvintele de folosit da.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *