mizerie in bucatarie
Mama si copiii

Frustrări de viroză, septembrie 2021

Și cum eram eu la laptop căutând informații despre nucă, ca o mamă responsabilă de educaţia copiilor ei, aud dintr-o dată prea mare bucurie în bucătărie. Știam că se joacă cu griș și fulgi de ovăz, dar am crezut că se limitează la cutia de carton și cele 5-6 instrumente de lemn pe care le-au luat fără să ceară voie din sertarul cu ustensile de bucătărie.

De ce se joacă cu griș și fulgi de ovăz? De ce sunt copiii acasă și nu la grădi? De ce nu am grijă de ingredientele din bucătărie urmează să vă spun imediat. 😀

Este logic motivul pentru care sunt copiii acasă? Da, normal: sfânta colectivitate a pogorât asupra imunității copiilor. 🙁 Aceștia fiind foarte sociabili, cred că au invitat sfânta în sânul lor micuț și primitor. Ba au mai băgat ceva și prin buzunare, să aducă acasă bucuria.

Deci, viroză. Deci luni seară mesaj de la educatoare la orele 21.30, la mai bine de o oră de la finalizarea unei pseudo ședințe cu părinții pe ZOOM.

“În urma evaluării doamnei asistente, vă rugăm să ţineţi copiii acasă vreo două zile.”

Ok, îi țin. Anunț marți pe la ora 13 medicul pediatru că avem tuse și muci. Răspunde la mesaj, logic. Da pe la ora 22 cum că trebuie să luăm siropel Algin și sirop de tuse. Cu gramaj și de câte ori pe zi. Bun așa…

De ce nu am grijă de ingredientele din bucătărie? Păi practic nu era ceva de care să am grijă. Oricum ar fi ajuns la gunoi. Povestea pe scurt este așa:

Pe un grup de pe Facebook am stabilit un schimb tip troc cu altă persoană. Eu ofeream plante de apartament și grădină, ea oferea alimente neperisabile, printre care și acest griș și fulgi de ovăz. Dar, acea persoană cică nu a verificat iar două produse primite erau deja expirate.

În consecință erau lăsate în cutie pentru a fi date la gunoi. Dar, ca o mamă care nu se grăbeşte să arunce gunoi în mijlocul dimineții… nu le-am aruncat.

Două minute de stat astăzi la laptop au fost suficiente pentru a găsi bucătăria decorată ca de… habar nam.

gemeni in bucatarie

Un semi zâmbet de experiență îl țin strâns cu dinții ca să nu le dau apă la moară copiilor și încep cu directivele:

  • Capacele în chiuvetă
  • Cratiţele în chiuvetă
  • Denis mătură
  • Alin adună de pe masă

Prin iarnă au mai făcut ceva decorațiuni inclusiv pe tavan cu făină. 1Kg de făină.

I-am expediat în casă și am trecut la adunat. Adunat care a durat muuuuuult mai mult decât joaca lor.

lasa gemenii in bucatarie

Între timp grupul de wp de la grădi anunță în masă lipsa copiilor. Dimineață 7, ieri au fost vreo 4. Astăzi după ora 16 încă vreo 3. Deci multă treabă mai au doamnele educatoare zilele acestea…

Între timp ne certăm pe motan, pisică și cu vrutul la desene. Voi ce faceți de viroza septembrie 2021?

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.